Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Austrālijā rekordlielā karstuma dēļ vietām nepārdod degvielu, jo tā sāk iztvaikot

Jaundienvidvelsā Jasas pilsētas apkaimē uguns plosās vairāk kā 17 000 hektāru lielā teritorijā, savukārt citos štata nostūros ugunsdzēsēji cīnās ar vēl 135 ugunsgrēkiem. Ugunī sadegušas jau vairāk kā 10 000 aitas, fermeriem uguns nodarījusi milzīgus zaudējumus. 
Austrāliju piemeklējis pamatīgs karstums, kā rezultātā šonedēļ dienvidu kontinentā sasniegts ne tikai nacionālais rekords vidējai augstākajai gaisa temperatūrai kontinentā, bet arī milzīgos apmēros izcēlušies mežu un krūmāju ugunsgrēki. 

Daudzās pilsētās šonedēļ fiksētas rekordaugstas temperatūras. Piemēram, kontinenta vidienes pilsētā Ūdnadatā vietējā degvielas uzpildes stacija pārtraukusi bezsvina degvielas tirdzniecību, jo augstās temperatūras dēļ + 48,2 C benzīns vienkārši sācis iztvaikot, vēstīja portāls news.com.au. 1960.gadā Ūdnadatā jau ticis fiksēts Austrālijas rekords – augstākā gaisa temperatūra, kas sasniedza + 50,7 C grādus. Meteorologi prognozē, ka tas pats rekords varētu tikt atkārtots šajā nedēļas nogalē, solot, ka temperatūra uzkāps krietni virs +47 C grādiem. 

Pirmdien Austrālijā tika konstatēts nacionālais rekords vidējai gaisa temperatūrai, kāda jebkad fiksēta, kopš pie gaisa temperatūras iegrāmatošanas ir ķērušies meteorologi – tā bija +40,33 C. Rekordi augstākajai dienas temperatūrai uzstādīti gandrīz visos Austrālijas štatos, turklāt karstums tuvākajās dienās nemitēsies, kas nozīmē atkal jaunus rekordus. 

Milzīgus postījumus Viktorijas un Jaundienvidvelsas štatos, kā arī Tasmānijas salā ir nodarījuši ugunsgrēki. Tasmānijas salā ugunsgrēkos nodeguši 128 nami. Tiesībsargi ir nobažījušies par 100 iedzīvotāju dzīvībām, par kuriem kopš ugunsgrēku izcelšanās nav saņemtas ziņas. 

Viktorijas štatā nodegušas astoņas mājas, bojā gājuši 1000 mājlopi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits