Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Briti satraukti gaida karaliskā mazuļa nākšanu pasaulē

Satraukums par Lielbritānijas karaliskajā ģimenē gaidāmo pieaugumu pirmdien sasniedzis augstāko līmeni, pasauli pāršalcot ziņām par Kembridžas hercogienes iestāšanos slimnīcas dzemdību nodaļā.

Pāris agrā pirmdienas rītā ieradās Svētās Marijas slimnīcā Londonā, kur Kembridžas hercogiene nonākusi britu vadošo medicīnas ekspertu komandas rokās. Svētās Marijas slimnīcā savulaik pasaulē nāca arī princis Viljams un princis Harijs.

Britu karaļnams pirmdienas rītā izdeva īsu paziņojumu, ka Kembridžas hercogienei sākušās dzemdības un ka viņa uzņemta slimnīcā. Nākamais karaļnama paziņojums tiks izdots pēc mazuļa nākšanas pasaulē.

Mediju pārstāvji no visas pasaules pie Svētās Marijas slimnīcas Londonā jau pulcējas trīs nedēļas. Virkne preses izdevumu pat piedāvā video tiešraidi no slimnīcas ārpuses.

Gaidāmā mazuļa dzimums publiski nav izpausts. Saskaņā ar nesen mainīto likumdošanu neatkarīgi no dzimuma mazulis būs nākamais rindā uz troni pēc karalienes Elizabetes II vecākā dēla prinča Čārlza un viņa vecākā dēla Viljama. Karaļnams jau iepriekš paziņojis, ka jaundzimušajam bērnam pienāksies tituls Viņa(-s) Karaliskā Augstība Kembridžas princis vai princese.

Karaliskā mazuļa gaidās izvērtušies arī plaši minējumi par viņa vai viņas iespējamo vārdu, bukmeikeriem pieņemot likmes gan par bērna dzimumu, gan vārdu, gan pat matu krāsu. Lielākā daļa derētāju uzskata, ka gaidāma meitene. Populārākie vārdi ir Aleksandra, Šarlote, Elizabete, Diāna un Viktorija. Visbiežāk minētie vīriešu vārdi ir Džordžs un Džeimss.

Lielbritānijas karaliskajā ģimenē gaidāma vēl kāda atvase. Šomēnes karalienes Elizabetes II mazmeita Zāra Filipsa paziņoja, ka ap Jauno gadu pasaulē nāks viņas un vīra - regbija spēlētāja Marka Tindala - pirmais bērns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits