Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Caur Krieviju pastiprināta Ziemeļkorejas piekļuve internetam

Ar Krievijas telekomunikāciju uzņēmuma TransTeleCom gādību Ziemeļkorejai ievērojami stabilizēta un pastiprināta piekļuve internetam, kas rada bažas par kiberuzbrukumu draudiem, vēsta CNN un Reuters.

Līdz ar to Ziemeļkorejā aplinkus atjaunota pieeja internetam, bet arī radīta kiberuzbrukumu iespēja, norādījusi interneta plūsmas monitoringa kompānija Dyn Research.

Šī organizācija piefiksējusi, ka Krievijas uzņēmums TransTeleCom atjaunojusi Ziemeļkorejā interneta datu plūsmu jau svētdien plkst.9.08 pēc Griničas laika. Iepriekš to saskaņā ar 2010. gadā noslēgto līgumu īstenoja Ķīnas uzņēmums Unicom, taču jaunizveidotā sadarbība ar Krievijas datu uzņēmumu mazina Ziemeļkorejas atkarību no Ķīnas, norāda CNN.

Šī sadarbība izvērsta laikā, kad ASV izdara spiedienu uz Ķīnas uzņēmumiem atturēties no sadarbības ar Ziemeļkorejas kompānijām. 

TransTeleCom pavēstījis, ka kompānijas sadarbība ar Ziemeļkoreju telekomunikāciju jomā tiek turpināta saskaņā ar 2009. gadā noslēgu līgumu.

Mediji norāda, ka saskaņā ar izmeklēšanas iestāžu iepriekš pausto Ziemeļkorejā varētu būt organizēti apjomīgi kiberuzbrukumi, kas pieredzēti pēdējo gadu laikā, tostarp kinostudijai Sony Pictures un šogad piedzīvotais izspiedējvīruss WannaCry. Phenjana šos pārmetumus noraidījusi.

 

Top komentāri

latvietis ar mietu !
l
TAD JAU VAJAG NOVĀKT ABUS REIZĒ ,GAN Z.K. GAN FAŠISTISKO KRIEVIJU !
Tims
T
Vai kads normali domajoss cilveks us zemes vel saubijas par to, ka Krievija atbalsta Ziemelkoreja noziedzigo rezimu un apgada so valsti ar visu nepieciesami atomierocu radisanai? Ir tikai neizpratne par to, kapec ASV vadiba velk un zaude laiku un neveic triecinu par Ziemelkorejas vadibu un neapvieno abas Korejas viena valsti ka tam butu jabut?
elementāri
e
Jābūt stipri naivam, lai nepamanītu, ka Putins cenšas izspēlēt Ziemeļkoreju pret ASV.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits