Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

CIP un FIB savulaik brīdinājuši par Tamerlanu Carnajevu

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) un Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) savulaik brīdinājuši par Tamerlana Carnajeva, kurš tagad tiek turēts aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu, iespējamo saistību ar teroristiem, tomēr izmeklētāji šai informācijai nav pievērsuši vajadzīgo uzmanību, trešdien pavēstīja amatpersonas.

Jaunākie atklājumi raisa jautājumus par to, kāpēc ASV varasiestādes nav turpinājušas izmeklēšanu Carnajeva vecākā lietā.

Vairāk nekā gadu pirms Bostonas sprādzieniem CIP lūgusi ASV terorisma apkarošanas aģentūru iekļaut Carnajevu aizdomās par terorismu turēto sarakstā, pavēstīja ASV izlūkošanas struktūru amatpersona.

CIP šādu soli spērusi pēc tam, kad Krievijas amatpersonas 2011.gada septembrī CIP paudušas savas bažas saistībā ar Cernajeva iespējamo saistību ar teroristiem. Tā kā Carnajevs tobrīd jau bijis legāls ASV pastāvīgais iedzīvotājs, CIP dalījies ar šo informāciju ar atbilstošajām federālajām ministrijām un aģentūrām, norādot, ka Carnajevs viņus varētu "interesēt", sacīja amatpersona.

Dati bijuši "teju identiski" informācijai, ko FIB saņēmis vēl pirms sešiem mēnešiem - 2011.gada martā. Tās bijušas ziņas par diviem Carnajeva iespējamajiem dzimšanas datumiem, viņa vārds un tā varianti, piebilda amatpersona. "Nekāda informācija aizdomās turamo saraksta sistēmā netika ievadīta nepareizi, un izplatīta tika visa precīzi tā pati informācija, kādu mēs to saņēmām no ārzemju valdības, " norādīja amatpersona.

Jaunākās CIP sniegtās ziņas liecina, ka ASV izlūkdienesti par Carnajeva saitēm ar ekstrēmistiem zinājuši vairāk, nekā domāts līdz šim.

Jāatgādina, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts un šobrīd joprojām ārstējas slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits