Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dienvidāfrikas valdošā partija diskutē par prezidenta Zumas iespējamo aiziešanu no amata

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) valdošā partija - Āfrikas Nacionālais kongress (ANC) - pirmdien apstiprinājis, ka notiek diskusijas par prezidenta Džeikoba Zumas aiziešanu no valsts vadītāja amata, bet par konkrētu datumu vēl nav panākta vienošanās.

Pret Zumu tiek izdarīts spiediens, lai viņš atkāptos, jo Zuma zaudēja ANC līdera vietu, ko decembrī ieņēma viņa vietnieks Kirils Ramaposa.

Partijas vadība apsprieda šo jautājumu un turpināsies sarunas ar amatpersonām, Zumu un partijas vadītāju Ramaposu, žurnālistiem paziņoja partijas ģenerālsekretārs Eiss Mahašule, uzsverot, ka pagaidām nekāds lēmums nav pieņemts.

"Laika grafika nav (..), mēs tā nekārtojam lietas, mēs iesaistāmies, apspriežam. Mēs neesam pieņēmuši lēmumu, ka prezidentam Zumam jāaiziet vai prezidentam Zumam jāpaliek," sacīja Mahašule.

Zumas prezidentūru ir aizēnojuši korupcijas skandāli un ekonomiskās situācijas pasliktināšanās valstī, un ANC zaudē atbalstītājus pirms nākamgad gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Ramaposas atbalstītāji vēlas viņu redzēt prezidenta amatā vēl pirms vēlēšanām, kurās ANC var zaudēt savu dominanci pirmo reizi kopš aparteīda beigām 1994.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits