Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Dienvidkoreja sniegs Ziemeļkorejai palīdzīgu roku 6,7 miljonu vērtībā

Dienvidkoreja nolēmusi Ziemeļkorejai sniegt humāno palīdzību 6,7 miljonu eiro vērtībā, vēsta The Guardian.

Šis lēmums iezīmēs pavērsiena punktu Seulas kopš pērnā gada sākuma realizētajā "stingrās nostājas" politikā, taču vienlaikus Dienvidkoreja riskē izsaukt savu sabiedroto ASV un Japānas protestus un neapmierinātību.

Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija, kas pārrauga abu valstu attiecības, uzsvēra, "politiskajai spriedzei nevajadzētu atturēt no palīdzības sniegšanas" un ka humānā palīdzība būs tādā formātā, kuru pat gribot nevarēs izmantot Ziemeļkorejas armijas stiprināšanai - tā nebūs ne skaidra nauda, ne ar militārismu saistītas preces. Humānās palīdzības "mērķauditorija" šoreiz būs zīdaiņi un grūtnieces. 

Palīdzības programma paredz, ka aptuveni 3,7 miljoni no summas tiks veltīti pilnvērtīga uztura nodrošināšanai ar ANO Pasaules pārtikas programmas starpniecību, bet vēl par 2,9 miljoniem ar UNICEF starpniecību tiks nodrošināta medicīniskā palīdzība, tostarp vakcīnas un medikamenti.

Japānas premjers Sindzo Abe jau esot paudis bažas par Dienvidkorejas lēmumu, telefonsarunā Dienvidkorejas prezidentam Munam Jēinam vēlreiz rūpīgi apsvērt, vai humānās palīdzības sniegšana tik nopietna politiskā saspīlējuma laikā ir pareizais solis. Ministrija gan vēl nav paziņojusi par laika ietvaru, kurā tiks sniegta palīdzība.

Jāatgādina, ka ANO nupat vienojās par stingrākām sankcijām pret izolēto valsti pēc tam, kad Ziemeļkoreja veica savu kārtējo, līdz šim spēcīgāko kodolizmēģinājumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits