Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dienvidkorejas politiķis: Kims Čenirs mājdzīvnieku aprūpei tērē līdz pat 200 000 dolāru gadā

Neskatoties uz hronisko pārtikas trūkumu valstī, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs katru gadu tērē aptuveni 100 000 līdz 200 000 dolāru (51 800-103 600 latu) savu mājdzīvnieku aprūpei, ceturtdien paziņojis kāds Dienvidkorejas politiķis.

Dienvidkorejas valdošās Lielās nacionālās partijas politiķis Juns Sangjuns atsaucās uz informāciju, ko sniedzis valsts izlūkošanas dienests.

Informācija, kas bija iekļauta valdībai sagatavotā ziņojumā, liecina par vēl daudziem naudas izšķērdēšanas piemēriem.

Pagājušā gada oktobrī Kims importējis vairākus desmitus krievu sugas "Orlov Trotter" zirgus, bet 2009. un 2010.gada mijā iegādājies desmit ASV ražotus ūdens motociklus savam jaunākajam dēlam un varas mantiniekam Kimam Čenunam.

Juns norādīja, ka lielākā daļa luksusa preču tiek piegādātās caur Ziemeļkorejas vienīgo sabiedroto valsti - Ķīnu, kā arī Krieviju.

Jau ziņots, ka ANO kā daļu no sankcijām Ziemeļkorejai ir piemērojusi arī luksusa preču tirdzniecības aizliegumu, tomēr šo preču imports ir pieaudzis, sevišķi pēc 2008.gada augusta, kad Ziemeļkorejas līderi Kimu Čeniru piemeklēja sirdstrieka, paātrinot varas pārmantošanas plānu īstenošanu.

Tāpat Juns atklāja, ka pagājušajā gadā Kims iegādājies aptuveni 600 pudeles franču vīna, un tās tika iztukšotas viesībās kopā ar augsti stāvošiem ierēdņiem un armijas miliārpersonām.

"Kima Čenira ģimenes greznā dzīve turpinās, neraugoties uz ziemeļkorejiešu pieaugošajām ciešanām jau trešajā paaudzē," norādīja Dienvidkorejas politiķis.

ANO aģentūras aprēķinājušas, ka aptuveni seši miljoni jeb ceturtdaļa Ziemeļkorejas iedzīvotāju cieš no pārtikas trūkuma, savukārt trešdaļa no bērniem, kas jaunāki par pieciem gadiem, nesaņem pietiekamu uzturu.

ANO un privātas aktīvistu grupas ir paziņojušas, ka Ziemeļkoreja piedāvājusi tiem pārbaudīt pārtikas paku piegādes, lai nodrošinātu, ka tās nonāk pareizajās rokās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits