Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dienvidkorejas skolotāji prasa lielākas tiesības

Desmitiem tūkstošu skolotāju Dienvidkorejā vakar piedalījās streikā ar prasību panākt lielāku savu tiesību aizsardzību, vēsta BBC.

Daudzi skolotāji šajā valstī arvien
vairāk saskaras ar emocionālu vardarbību no skolēnu vecāku puses.

Skolotāji stāsta, ka vecāki zvanot viņiem ne tikai ikdienā vēlās vakara stundās, bet arī nedēļu nogalēs un izsaka nepamatotus pārmetumus. Nespējot tikt galā ar intensīvo emocionālo spiedienu darbā, jūlijā kāda sākumskolas skolotāja izdarīja pašnāvību. Viņas ģimene atklāja, ka pēdējos mēnešos pirms pašnāvības izdarīšanas viņu burtiski bombardējuši skolēnu vecāki, kas pat vēlās nakts stundās zvanījuši, lai izteiktu pārmetumus pēc tam, kad kāds skolēns citam bija pārplēsis galvas ādu ar zīmuli.

Skolotāji, kas jau sešas nedēļas piedalās nedēļas nogales protestos Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā, norāda, ka skolotāju darbu sarežģī 2014. gadā pieņemtais likums par bērnu labklājību. Atbilstoši tam skolotāji automātiski tiek atstādināti no darba pienākumu pildīšanas, ja kāds ir pasūdzējies par to, ka viņi pārkāpj bērnu tiesības. Ja skolotājs sarāj kādu nepaklausīgu skolēnu vai, piemēram, cenšas izšķirt divus skolēnus, kas kaujas, vecāki var pasūdzēties, ka skolotājs bijis vardarbīgs pret bērnu.

Valdība atzinusi, ka problēma pastāv. Jaunajās vadlīnijās skolotājiem ļauts nepaklausīgus un traucējošus skolēnus izdzīt no klases un atteikties satikties ar skolēnu vecākiem vakarā pēc darba laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits