Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Dņepropetrovskas varasiestādes piedāvā atlīdzību par zaļajiem cilvēciņiem

Ukrainas Dņepropetrovskas apgabala varasiestādes uzņēmēja Igora Kolomoiska vadībā piedāvā atlīdzību, sākot ar 1000 dolāru (1384 eiro) par separātistu ieroču nolikšanu, bet 10 000 dolāru par zaļo cilvēciņu - Krievijas algotņu - nodošanu Ukrainas varasiestādēm, pavēstīja Dņepropetrovskas apgabala valsts administrācijas priekšsēdētāja vietnieks uzņēmējs Boriss Filatovs.

"Īpašā bataljona Dņepra pirmās nodaļas ir izveidotas un ir gatavas kaujas uzdevumu veikšanai. Kontrolpunkti ir izveidoti," viņš apliecināja.

"Es daudz esmu domājis par notikumiem Doņeckā un Luhanskā. Secinājums ir viens - tā ir nabadzības revolūcija. Nogurušo, izmisušo un varas neuzklausīto dumpis," sociālajā tīklā Facebook ierakstījis Filatovs.

"Janukoviča kliķe, kas mūsu līdzpilsoņus ir iegrūdusi bezizejas atvarā, šodien viņus provocē uz separātismu, dalot cilvēkiem nozagto naudu un solot nākotni nedraudzīgās kaimiņvalsts sastāvā," viņš norādīja.

Akcijās piedalās "mūsu krievvalodīgie brāļi no Donbasa - apmaldījušies, orientierus zaudējušie, uzķērušies uz neliešu saldajiem solījumiem".

"Mums ir piedāvājums. Par katru atdoto stobru tiek izmaksāta atlīdzība - par automātu 1000 ASV dolāru, par ložmetēju - 1500 ASV dolāru, granātmetēju - 2000 ASV dolāru," apliecināja Kolomoiska vietnieks.

"Par katru nodoto zaļo cilvēciņu - algotni, kas uzkāpis uz mūsu kopīgās zemes un cenšas iegrūst mūs brāļu slepkavošanas karā, - atlīdzība 10 000 dolāru," viņš piebilda.

"Par katru atbrīvoto ēku, kas tiek nodota vietējai varai un īpašās rotas Donbass bataljona Dņepra aizsardzībā, - atlīdzība 200 000 ASV dolāru," apliecināja Filatovs.

Ukrainas austrumos pēdējo dienu laikā promaskaviskie kaujinieki - dažkārt Krievijas specdienestu un militārpersonu vadībā - sagrābuši administrācijas ēkas un stratēģiskos objektus.

Ukrainas varasiestādes valsts austrumos ir sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos.

Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits