Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dramatiskā glābšanas operācijā no ledus Baltijas jūrā izglābj stirnu

Poļu ugunsdzēsēji dramatiskā piecas stundas ilgā glābšanas operācijā no dreifējoša ledus gabala Baltijas jūrā izglābuši stirniņu. Riskantā glābšanas operācija ieilga pēc tumsas iestāšanās, tomēr viss beidzās laimīgi.Baltijas jūrā Polijas ziemeļos netālu no populārā kūrorta Kolobžegas aptuveni 200 metrus no krasta uz ledus gabaliem tika pamanītas dreifējam divas stirnas.

Notikumu vietā tika uzsākta glābšanas operācija un dienas laikā ugunsdzēsējiem izdevās aizbaidīt vienu no dzīvniekiem atpakaļ krastā. Sasniegusi krastu, stirna strauji aizbēga mežā.Taču otra stirna turpināja dreifēt uz ledus gabala dziļāk jūrā.Ap četriem pēcpusdienā, kad sāka krēslot, poļu ugunsdzēsēji jau gatavojās pārtraukt neveiksmīgo operāciju un atgriezties nākamajā dienā. Tomēr apzinoties, ka stirna līdz rīta gaismai jūrā neizdzīvos, glābēji nolēma nepadoties un sagādāja motorlaivu, ar kuru glābējiem beidzot izdevās pavirzīties uz priekšu cauri blīvajai ledus kārtai.Ap to laiku bija jau satumsis un stirna atradās aptuveni puskilometra attālumā no krasta. Glābējiem lukturu gaismā izdevās atrast dzīvnieku, kas, sabijies no cilvēkiem, ielēca jūrā, taču ugunsdzēsējiem izdevās notvert stirniņu un ievilkt to laivā.Satīta segā, stirna nogādāta krastā, kur tā nodota vetārsta uzraudzībā. Ārsts stirniņu atzinis par veselīgu un dzīvnieks palaists mežā.Vietējā jūras glābšanas centra administrators Ježijs Kolakovskis atzina, ka stirnu izdevies izglābt, tikai pateicoties ugunsdzēsēju apņēmībai.Stirnas glābšanas operāciju var apskatīt videoierakstā Polijas telekanāla "TVN24" vietnē (http://www.tvn24.pl/-1,1688441,0,1,strazacy-na-ratunek-sarence-uratowal-ja-blysk-w-oku,wiadomosc.html).Līdzīgu glābšanas operāciju Polijas ugunsdzēsēji veica pagājušā gadā, no dreifējoša ledus gabala Baltijas jūrā izglābjot suni, kas bija ieskalots jūrā gandrīz 30 kilometru attālumā no krasta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits