Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ēģiptē turpinās balsošana prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā

Svētdien Ēģiptē turpinās balsošana prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, kurā cīnās pirmās kārtas uzvarētāji Musulmaņu brālības kandidāts Mohammeds Mursi un bijušais premjerministrs Ahmeds Šafiks.

Balsošana vēlēšanu otrajā kārtā sākās sestdien un noslēgsies šovakar plkst.9 pēc Latvijas laika.

Mursi un Šafiks pārstāv atšķirīgus Ēģiptes sabiedrības strāvojumus. Bijušais gaisa spēku komandieris Šafiks īsu laiku bija tagad jau gāztā prezidenta Hosni Mubaraka premjerministrs. Viņš tiek uzskatīts par vecā, sekulārā režīma pārstāvi. Mursi pārstāv politiskā islāma populāro strāvojumu, kas Mubaraka varas gados bija izslēgts no politiskā procesa.

Jau ziņots, ka prezidenta vēlēšanu otrā kārta Ēģiptē notiek politiski saspringtā laikā. Pagājušo ceturtdien Ēģiptes Konstitucionālā tiesa atzina visu parlamentu par nelikumīgu, un sestdien Ēģiptes militārā hunta, kas pārņēma varu valstī pēc prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas, informēja islāmistu vadīto parlamentu, ka tas ir atlaists.

Hunta ir solījusi nodot varu ievēlētajam prezidentam līdz mēneša beigām. Tomēr ceturtdienas tiesas lēmums, ar kuru parlaments tika anulēts, situāciju padara visai neskaidru un var gadīties, ka, jaunajam prezidentam stājoties amatā, valstī nebūs nedz parlamenta, nedz konstitūcijas. Gaidāms, ka Augstākā prezidenta vēlēšanu komisija prezidenta vēlēšanu galējos rezultātus paziņos līdz 21.jūnijam, bet sākotnējie rezultāti būs zināmi jau daudz agrāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits