Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ierasti smaidīgais Čenuns sadusmots un velta skarbu kritiku bruņurupuču fermai

Totalitārās Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns ierasti no valsts kontrolēto laikrakstu attēliem uz tautu raugās smaidīgs vai vismaz svinīgi oficiāls, taču šoreiz izdevuma _Rodong Sinmun _pirmo lapu rotā fotogrāfija, kurā līderis attainots acīmredzami nokaitināts. Viņa dusmas un kritiku izpelnījušies kādas ēdamo saldūdens bruņurupuču fermas darbinieki, vēsta raidorganizācija CNN.

Kā raksta Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA, līdera "veiktās inspekcijas laikā fermā konstatēta virkne nepilnību". Kā būtisku nepilnību Kims Čenuns izcēlis "nepieņemamo attieksmi pret revolucionārās vēstures mācīšanu", pārmetot, ka fermā, kuru apmeklējis Čenuna tēvs, iepriekšējais Ziemeļkorejas diktators Kims Čenirs, "pat nav ierīkota atsevišķa istaba, veltīta revolucionārajai vēsturei". Čenuns kritizējis fermā valdošo atmosfēru, kas pilnīgi [negatīvā nozīmē] atšķiroties no citām fermām, kuras viņš apmeklējis.Tāpat fermā "darbinieku nekompetences, bezatbildības un novecojušās domāšanas rezultātā" netiek pildīts viens no uzdevumiem - nenotiek saldūdens omāru audzēšana.Ziemeļkoreja ar vērienu gatavojas atzīmēt Korejas strādnieku partijas dibināšanas 70.gadadienu, tā laikā elitei pietuvinātās personas mielosies ar tādām delikatesēm, kādas ierindas ziemeļkorejietim pat sapņos nav rādījušās. Tomēr luksus produktu (tai skaitā minēto omāru) imports izolētajā valstī ir apgrūtināts ANO noteikto sankciju dēļ, tāpēc Ziemeļkorejai jārod veidi, kā tos ražot uz vietas, vēsta CNN."Visi valsts iedzīvotāji smagi strādā caurām dienām, lai partiju patīkami iepriecinātu tās dibināšanas 70.gadadienā. Nav skaidrs, kā to grasās paveikt fermas vadība un darbinieki," Čenuna kritiku citē valsts kontrolētā KCNA aģentūra.Jāatzīmē šis Ziemeļkorejas kontekstā ir samērā neierasts publicitātes gājiens - ierasti Čenuna un viņa delegācijas vizītes dažādās ražotnēs, zinātniskajos institūtos un sabiedriskajās iestādēs pavada "veiksmes stāstu" atreferējumi. Tomēr Čenuns, šķiet, vēlēdamies tautā radīt kompetenta vadītāja iespaidu, kurš ir apņēmības pilns cīnīties pret nepilnībām un neefektīvu saimniekošanu, reizēm arī iepriekš ir publiski paudis kritiku, tostarp pārmetot meteorologiem neprecīzas laika prognozes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācijā pieaudzis kibernoziegumu skaits

Vācijā aizvadītā gada laikā pieaudzis kiberuzbrukumu skaits un tie sagatavoti rūpīgāk, secinājis Federālās kriminālpolicijas birojs (BKA).

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits