Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Indija plāno aizliegt lielāko daļu privāto kriptovalūtu

Indijas valdība gatavo likumprojektu visu privāto kriptovalodu aizliegumam, pieļaujot tikai dažus izņēmumus, kā arī plāno izveidot regulējumu valsts centrālās bankas emitētai digitālajai valūtai.

Likumprojekts par kriptovalūtu un oficiālās digitālās valūtas regulējumu iekļauts 29.novembra parlamenta sēdes darba kārtība, vēstīja Indijas valsts raidsabiedrība "Prasar Bharati".

Likumprojekts paredz "radīt atvieglotu regulējumu oficiālas digitālas valūtas, kuru emitētu Indijas Rezervju banka, izveidei. Tas arī paredz Indijā aizliegt visas privātās kriptovalūtas, tomēr pieļauj noteiktus izņēmumus, lai veicinātu kriptovalūtas pamata tehnoloģijas attīstību".

Saistībā ar valdības plāniem Indijas kriptovalūtu biržās trešdien kritās "Bitcoin", "Ethereum", "Tether" un citu  digitālo valūtu vērtība, vēstīja raidsabiedŗība NDTV.

Pagājušajā nedēļā Indijas premjerministrs Narendra Modi aicināja demokrātiskās valstis sadarboties kriptovalūtu regulējumā, uzsverot, ka tādas valūtas kā "Bitcoin" apdraud jaunākas paaudzes un "var samaitāt mūsu jauniešus", ja tās nonāktu "nepareizajās rokās".

Indijas valdība bažījas, ka kriptovalūtas varētu tikt izmantotas terorisma finansēšanā un nelikumīgu iegūtu līdzekļu legalizācijā. Amatpersonas skeptiski izturas pret virtuālām valūtām, norādot uz to nestabilitāti un maldinošiem solījumiem investoriem.

Kriptovalūtu tirgus Indijā ir uzplaucis kopš pērn aprīlī valsts Augstākā tiesa atcēla iepriekšējo aizliegumu. Kompānijas "Chainalysis" dati liecina, ka pēdējā gada laikā pieaugums Indijas kriptovalūtu tirgū pārsniedz 600%.

2018.gada aprīlī Indijas centrālā banka aizliedza visus kriptovalūtu darījumus pēc tam, kad pieauga krāpniecisku kriptovalūtu darījumu skaits saistībā ar 2016.gada novembrī pieņemto Modi valdības lēmumu izņemt no apgrozības daļu bannošu, lai cīnītos pret nelegālu un viltotu naudu valsts ekonomikā.

Aplēses liecina, ka Āzijas trešajā lielākajā ekonomikā pašlaik kriptovalūta pieder 15-100 miljoniem iedzīvotāju.

Pēdējo mēnešu laikā televīzijā, straumēšanas vietnēs un sociālajos medijos plašu reklāmas kampaņu īsteno Indijas vietējās kriptovalūtu biržas "CoinSwitchKuber", "CoinDCX" un citas.

Jūnijā Indijas centrālā banka paziņoja, ka strādā pie savas digitālās valūtas izveides, gatavojoties to laist tirgū jau gada beigās. Vienlaikus Indijas Rezervju banka pauda "nopietnas bažas" par privātajām kriptovalūtām, piemēram, "Bitcoin", "Ethereum" un citām.

Septembrī Ķīna pasludināja par nelikumīgiem visus darījumus ar kriptovalūtām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits