Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Īslandes vulkāna dēļ atkal slēgtas lidostas Eiropā; Rīgā traucē migla

Īslandes vulkāna pelnu mākonim pārvietojoties dienvidu virzienā, pirmdien tika slēgtas vairākas lidostas Lielbritānijas dienvidos, tai skaitā Londonas Hītrovas un Gatvikas lidostas, paziņoja Lielbritānijas Nacionālais gaisa satiksmes dienests (NATS). Savukārt Rīgas lidostā lidmašīnu kustību traucē migla.

Hītrovas un Gatvikas lidostas, kā arī Londonas pilsētas lidosta bija slēgtas no pulksten vieniem līdz septiņiem pēc vietējā laika (no pulksten trijiem līdz deviņiem pēc Latvijas laika), bet pēc tam atsāka darbību ierobežotā apjomā.

Gatvikas lidosta paliek slēgta ienākošajiem reisiem līdz pulksten 13 (pulksten 15 pēc Latvijas laika), un arī izejošie reisi būs pakļauti ierobežojumiem. Hītrovas lidostā pēc darbības atsākšanas ienākošo reisu skaits sākumā tika ierobežots līdz 30 reisiem stundā, un Eiropas gaisa satiksmes kontroles organizācija "Eurocontrol" brīdināja, ka reisi ievērojami aizkavēsies.

Lai gan Hītrovas un Gatvikas lidostas no pulksten deviņiem pēc Latvijas laika vairs nav lidojumu aizlieguma zonā, šo lidostu tuvums šai zonai liek noteikt ierobežojumus, sevišķi attiecībā uz ienākošajiem reisiem Gatvikas lidostā, sacīja NATS preses sekretārs.

Tika slēgtas arī vairākas mazas lidostas Londonas apkaimē un Anglijas dienvidaustrumos, kā arī visas lidostas Ziemeļīrijā. Savukārt pirmdien no pulksten trijiem pēc Latvijas laika ir atvērtas lidojumiem Mančesteras, Liverpūles, Līdsas-Bredfordas, Birmingemas, Noridžas un Īstmidlendsas lidostas Anglijas ziemeļos un vidienē, kas svētdien bija slēgtas.

Skotijā no pulksten trijiem pēc Latvijas laika ir atkal atvērta lidojumiem Prestvikas lidosta, bet Aberdīnas lidosta un vairākas Skotijas salu lidostas vēl arvien ir slēgtas. Velsā ir slēgta Kārnarvonas lidosta, un Kārdifas lidostas darbība var tikt ierobežota.

Lielbritānijas Transporta ministrija brīdināja, ka gaisa satiksmes ierobežojumi dažādos valsts rajonos var pastāvēt vismaz līdz otrdienai.

Īrijā pirmdien ir slēgta Dublinas lidosta līdz pulksten 14 pēc Latvijas laika, kā arī vairākas citas lidostas. Korkas un Šanonas lidostas ir atvērtas līdz turpmākam paziņojumam.

Vulkāna pelnu dēļ pirmdien no pulksten 6 līdz 14 (no pulksten 7 līdz 15 pēc Latvijas laika) būs slēgtas Nīderlandes galvenās lidostas - Amsterdamas Shipholas lidosta un Roterdamas lidosta. Nīderlandes gaisa satiksmes kontroles dienests pieņēmis šādu lēmumu, balstoties uz meteoroloģiskā dienesta informāciju.

Kompānija "Eurostar", kas uztur ātrvilcienu satiksmi starp Londonu, Parīzi un Briseli, pirmdien veiks papildus reisus.

Biezās miglas dēļ daļa reisu no starptautiskās lidostas "Rīga" pirmdien tiek novirzīti uz citām lidostām, pastāstīja lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts. Viņš minēja, ka korekcijas lidostas darbā ieviesis ne tikai Īslandes vulkāna radītais pelnu mākonis, kā dēļ ir slēgtas lidostas Lielbritānijā, Nīderlandē u.c., bet arī migla, kas ienākošos reisus - galvenokārt no Igaunijas, Lietuvas un Somijas - spiež nolaisties citās lidostās.

Langrāts nevarēja pateikt, cik un kādus reisus šodien plānots atcelt un cik reisu varētu aizkavēties, un piebilda, ka tas būs atkarīgs no laikapstākļiem.

Informācija "Starptautiskās lidostas "Rīga"" mājaslapā liecina, ka pirmdien ir atcelti "airBaltic" reisi uz Viļņu, Palangu, Amsterdamu un Londonu - Getvikas lidostu, kā arī pirmdien atcelts aviokompānijas "Ryanair" pēcpusdienas reiss no Rīgas uz Bristoli.

Atcelts "airBaltic" reiss no Dublinas uz Rīgu, no Palangas uz Rīgu, no Londonas Getvikas lidostas uz Rīgu un pēcpudienā reiss no Amsterdamas uz Rīgu.

Īslandē esošā Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums sākās 14.aprīlī, un tā radīto pelnu dēļ apmēram piecas dienas bija būtiski traucēta gaisa satiksme lielā daļā Eiropas. Vulkāna izvirduma dēļ visā Eiropā no 15. līdz 21.aprīlim tika atcelti vairāk nekā 100 000 avioreisu un ceļā nevarēja doties aptuveni 10 miljoni pasažieru.

Vulkāna pelnu dēļ šīs nedēļas pirmajā pusē bija slēgtas vairākas lidostas Eiropā, bet ceturtdien gaisa satiksme tika atsākta normālā apjomā. Piektdien tā dēļ bija slēgta Īslandes galvenā lidosta - Reikjavīkas-Keflavīkas lidosta.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits