Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Izlūki: Ziemeļkorejas līderis pasūtījis pusbrāļa slepkavību

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns neilgi pēc nonākšanas valsts vadītāja amatā, jau 2011. gadā, pasūtījis sava pusbrāļa Kima Čen Nama slepkavību, pārliecināts spiegu tīkla vadītājs, vēsta The Wall Street Journal.

Čen Nama slepkavību mēģināts izdarīt vēl vismaz vienu reizi, pirms tas īstenots šonedēļ Malaizijā, slēgtā sēdē Dienvidkorejas likumdevējiem pavēstījis Nacionālās izlūkošanas dienesta vadītājs Lī Bjuņho.

"Ieilgušais rīkojums ir izpildīts," savukārt norādījia Dienvidkorejas izlūkošanas komitejas vadība, kas pārrauga arī spiegu aģentūru. "Šis notikums drīzāk izskaidro Kima Čen Una tieksmi uz paranoju nevis vēlmi izrēķināties ar konkurentu." Jāatgādina, ka Kims Čen Nams kādu laiku tika uzskatīts par tēva Kima Čen Ira potenciālo amata mantinieku, tomēr pēc skandāla, kas izraisījās, Kimam Čen Namam 2001.gadā mēģinot ar viltotiem dokumentiem ieceļot Japānā, lai tur apmeklētu Disnejlendu, viņš tēva labvēlību zaudēja.

Bjuņho arī izklāstījis, ka Čen Nams pirms pieciem gadiem Čen Unam vēstulē lūdzis apžēlot viņu un viņa ģimeni. Viņam ar ģimeni vairs neesot, kur doties, paliekot vien pašnāvības iespēja.

Nogalinātajam vīrietim Pekinā bija sieva un dēls, savukārt citā laulībā viņam ir divi bērni. Viņš Ķīnā uzturējies, būdams valsts aizsardzībā. Ķīnas Ārlietu ministrija šo apgalvojumu nav komentējusi.

Lai gan Dienvidkorejas izlūki reizēm nav precīzi par notikumiem Ziemeļkorejā, tomēr bieži viņiem izrādās taisnība, atgādina The Wall Street Journal.

Ja ziņas par Kima Čen Nama nāves iemesliem apstiprināsies, šī lieta būs pirmais tik prominenta ziemeļkorejieša nāves gadījums kopš 2013.gada decembra, kad Ziemeļkorejā ar nāvi tika sodīts diktatora tēvocis Čans Sonthēks.

Par slepkavības izdarīšanu Malaizijā aizturēta kāda sieviete, tiek meklēti vēl citi iesaistītie.

Ziemeļkorejā aģentu nosūtīšana uz ārvalstīm slepkavību, uzbrukumu vai nolaupīšanas nolūkā ir gadu desmitiem sena prakse.

Top komentāri

Tā tas varētu būt.
T
Šīs Ziemeļkorejas pārbarotās cūkas zin tikai vienu - tautai zāli, ko ēst, pašiem - ambrozija no ''debesu galdiem''. Tad nu šo dzīru dēļ, ikviens ir ienaidnieks, īpaši jau pašu ģimene.
js
j
Lai saprastu Z- Koreju, jasaprot taas ideologija un situaacija. Taa ir totaala diktatura, kuraa vieniga atlautaa ideologija ir kominisms ar specigu religisku vadonja kulta domainanci. Kristietiba ir aizliegta un sodama ar peksnju naavi.. tatad aizliegta jebkada kristigaa moraale un vertibu sistema. Tapec nav briinums, ka braalim nogalinat brali (lietas labaa) nav nekas nosodaams un arkartejs. Ja skatamies cik daudz moraalu psihologisku un ideologisku kroplju ir radijusi Padomju diktatuura postpadomiskajaa videe, tad sasminosi iedomaties cik paaudzu un cilveeku bus ar izkroplotu psihi, pasaules un veertibu sisteemu, peec Z- Korejas sistemas sabruksanas... njaa un sis sabrukums vel par nav redzams pie apvaarsnja...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits