Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēla atsauc vēstnieku ANO

Izraēla pirmdien atsauca vēstnieku ANO Giladu Erdanu, saasinoties ebreju valsts konfliktam ar starptautisko organizāciju saistībā ar Hamās kaujinieku 7.oktobra uzbrukumu.

Strīda centrā bija ANO palestīniešu bēgļu aģentūra UNRWA, kura paziņoja, ka tās personālu esot spīdzinājusi Izraēla, savukārt Izraēla paziņoja, ka šī aģentūra nodarbinājusi vairāk nekā 450 teroristus.

Izraēlas armija arī publiskojusi ierakstu, kurā kāds terorists, kas strādā UNWRA skolā par arābu valodas skolotāju, stāsta, kā viņš 7.oktobra uzbrukuma laikā iegājis Izraēlas teritorijā un sagrābis par ķīlniecēm izraēliešu sievietes.

ANO pirmdien publicēja ziņojumu, kurā teikts, ka ir "pamatoti iemesli uzskatīt", ka "Hamās" 7.oktobra uzbrukumu laikā tika veiktas izvarošanas un ka ķīlnieki, kas pēc tam aizvesti uz Gazas joslu, arī tika izvaroti.

Izraēlas vēstnieks ANO Gilads Erdans paziņoja, ka "Apvienotajām Nācijām vajadzēja piecus mēnešus, lai galu galā atzītu seksuālos noziegumus, kas izdarīti 7.oktobrī "Hamās" slaktiņa laikā".

ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša preses sekretārs noliedza, ka Gutērrešs būtu "kaut ko [darījis], lai noklusētu šo ziņojumu".

Izraēlas ārlietu ministrs Izraels Kacs iepriekš bija kritizējis ANO, ka tā nav pietiekami ātri reaģējusi uz upuru stāstīto par izvarošanām un seksuāliem uzbrukumiem, ko izdarījuši "Hamās" kaujinieki iebrukumā Izraēlā.

UNRWA pirmdien paziņoja, ka Izraēlas varas iestādes "apcietinājušas vairākus tās personāla darbiniekus no Gazas joslas", kas vēlāk stāstījuši par sliktu izturēšanos apcietinājumā.

"Mūsu personāls ziņoja par briesmīgiem atgadījumiem, kamēr viņi bija apcietināti un Izraēlas iestāžu veikto pratināšanu laikā. Šajos ziņojumos minēta spīdzināšana, ļoti slikta izturēšanās un seksuāla izmantošana," paziņoja UNRWA.

Aģentūra paziņoja, ka daži tās darbinieki tika piespiesti parakstīt atzīšanās, kas tikušas izmantotas, lai izplatītu dezinformāciju un pakļautu riskam URWA personālu.

Izraēlas Aizsardzības spēki paziņoja, ka "noliedz vispārīgos un nepamatotos apgalvojumus par apcietināto seksuālu izmantošanu Izraēlas Aizsardzības spēku apcietinājuma vietās".

"Šie apgalvojumi ir vēl viens cinisks mēģinājums radīt nepatiesu ekvivalenci "Hamās" sistemātiskajai izvarošanas izmantošanai par kara ieroci." 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits