Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Jaunzēlandē izmeklē slaktiņu, kurā nogalinati 30 suņi

Jaunzēlandē pēc kaimiņu strīda noticis slaktiņš, kurā nogalināti vairāk nekā 30 suņi. Notikušais šokējis valsts dzīvnieku aizstāvjus un sabiedrību.

Jaunzēlandes mediji informē, ka nedēļas sākumā galvaspilsētas Ouklendas lauku teritorijas iemītnieks Rasels Mendoza ieradies pie sava kaimiņa Rovana Hārgrīvsa un sūdzējies, ka viens no R.Hārgrīvsa 39 suņiem nokodis viņa foksterjeru. Vēlāk R.Mendoza kopā ar kādu vīrieti, bruņojušies ar bisēm, atgiezies kaimiņa īpašumā un atklājis uguni, nogalinot 33 suņus, no kuriem 23 bija kucēni.

No sešiem izdzīvojušajiem suņiem četri bijuši trīs dienas veci mazuļi, kuri palikuši neskarti, jo slēpušies zem kāda nogalināta pieaugušā, raksta The Times. "Savā dzīvē nebiju redzējusi kaut ko tik šausmīgu, es pat nespēju iedomāties, kādas briesmas piedzīvoja šie dzīvnieki," sacīja Sabiedrības dzīvnieku aizsardzībai pret cietsirdību (SPCA) izmeklētāja Saša Keltija. Viņa apgalvo, ka daži suņi nav miruši uzreiz, jo asiņu pēdas liecinot par dzīvnieku kustību. Kāds cits SPCA pārstāvis sacīja, ka suņi apzinājušies, ka tiek apdraudēti, tādēļ centušies viens otru pasargāt.

Nogalināto suņu īpašnieks R.Hārgrīvss ir šokēts par savu mīluļu nāvi. "Ja tiktu nošauta jūsu ģimene, kā jūs justos?" žurnālistiem vaicāja satriektais saimnieks. "Lai arī suņi, tie bija mana ģimene. Dzīve turpinās, bet ne kā ierasts."

Tā kā SPCA darbiniekiem ir valdības pilnvarojums, pret abiem suņu šāvieniem var izvirzīt apsūdzības par cietsirdību pret dzīvniekiem. Tādā gadījumā vīriešiem var draudēt cietumsods līdz trīs gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits