Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Joška Fišers pievienojas gāzes biznesa finansētajiem

Vācijas bijušais ārlietu ministrs Joška Fišers būs konsultants konsorcijā, kas atbild par gāzesvada Nabucco celtniecību, ziņo Vācijas Sueddeutsche Zeitung.

Gāzesvadam jānodrošina tiešas gāzes piegādes no Kaspijas reģiona, apejot Krievijas un Ukrainas teritoriju, vēsta Meneger Magazin.

Pagaidām nav skaidrs, no kuras valsts reģionā gāze tiktu sūknēta, jo līdz šim par tādu valsti tika uzskatīta Azerbaidžāna, taču tā gatavojas parakstīt līgumu ar Gazprom par gāzes piegādi pa vadu South Stream uz Dienvideiropu, ko Gazprom būvē kopā ar Itālijas enerģētikas firmu ENI.

Vācu mediji atzīmē, ka J.Fišers savā darbā varētu kļūt par konkurentu viņa kādreizējās valdības vadītājam ekskancleram Gerhardam Šrēderam, kurš pēc kanclera amata kļuva par direktoru padomes vadītāju konkurējošā projektā Nord Stream. Nord Stream joprojām tiek kritizēts kā potenciāli bīstams projekts tā iedarbībā uz Baltijas jūras vidi, pa kuras dibenu gāzesvadam jāsavieno Gazprom naftas atradnes Krievijā ar Vāciju.

2008.gadā Nord Stream darbā par konsultantu pieņēma bijušo Somijas premjerministru Pāvo Liponenu, radot papildu bažas par politiķiem, kuriem maksā Nord Stream.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits