Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jūrā noticis starpgadījums uz prāmja Tallina - Stokholma; kuģis atgriezies ostā

Vēlā piektdienas vakarā, kad Tallink prāmis M/S _Victoria I _devās no Tallinas uz Stokholmu, aptuveni plkst.23 pēc Latvijas laika viļņi vētrā salauzuši vienu no radara antenām prāmja priekšgalā, sabojājot arī divus iluminatorus konferenču telpas zonā. Bojājums neietekmēja prāmja navigāciju un pasažieru drošību, tomēr, lai izvairītos no jebkādiem iespējamiem riskiem, kuģa kapteinis pieņēma lēmumu atgriezties Tallinas ostā. Prāmis ostā atgriezās agrā sestdienas rītā, informē Tallink.

Vētras bojājumus kuģa iluminatoriem un grīdai plānots novērst līdz svētdienai, 6. decembrim, saskaņā ar kuģu klasifikācijas sabiedrības Bureau Veritas vadlīnijām. Papildu tiks noņemta arī priekšējā radaru konstrukcija, kas atrodas Victoria I un identiska prāmja M/S Romantika priekšgalā, lai novērstu šādas situācijas atkārtošanos. Vispārējā navigācijas sistēma spēj dublēt priekšējā radara funkcijas, un tas nerada nekādus sarežģījumus prāmja navigācijai, uzsver uzņēmumā.

Kad atbildīgās institūcijas apstiprinās veiktos remontdarbus, ir plānots, ka prāmis uz Stokholmu aties no Tallinas ostas 6. decembrī plkst. 18 un turpinās kursēt pēc regulārā grafika. Bojātie iluminatori ir noslēgti un aizmetināti ar atbilstošām un drošām tērauda plāksnēm līdz brīdim, kad tiks piegādāti un uzstādīti jauni logi. Grīdas ir uzkoptas un sausas.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām, ko šī situācija ir radījusi pasažieriem. Ar visiem pasažieriem, kam ir iegādātas biļetes saistītajiem jūras ceļojumiem, Tallink sazinās un piedāvā dažādus risinājumus, tajā skaitā ceļojumu maršrutu maiņu un naudas atmaksu. 

Tallink galvenā prioritāte esot pasažieru un apkalpes komforts un drošība, nevis laika grafika ievērošana, tāpēc iespējamas izmaiņas, kavēšanās kuģu pienākšanas un/vai atiešanas grafikos, uzsver uzņēmumā.

Šobrīd plānots, ka cits kompānijas prāmis M/S Isabelle kursēs pēc plānotā grafika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits