Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kanāriju salu uzņēmums pārdod laiku

Jaundibināts uzņēmums Kanāriju salās tirgo ekskluzīvas tiesības uz datumiem, piemēram, savu dzimšanas dienu vai īpašiem notikumiem.

Kompānija Get Your Time savu darbību sāka pirms apmēram divām nedēļām. Tā jau pārdevusi dienas vairāk nekā tūkstoš cilvēkiem.

"Tā ir ļoti abstrakta koncepcija," sacīja uzņēmuma viceprezidents Migels Dāvids Diass. "Daži domā, ka tas ir neiespējami, taču mēs to darām."

Uzņēmuma dibinātājam Lukasam Ordjeresam ideja ienākusi prātā pirms diviem gadiem, kad viņš mantojumā saņēma zemi. Viņš aizdomājās par to, ka sākotnēji zeme nevienam neesot piederējusi. Viņš nolēmis tādu pašu pieeju izmantot, pārdodot laiku.

Ordjeress pie notāra reģistrēja savu projektu kā fizisku personu un 2013.gadā nodeva apstiprināšanai ANO, kā to darītu, ja vēlētos panākt jaunas teritorijas atzīšanu. Projekta mājaslapa tika atklāta šomēnes.

Lielākā daļa pircēju iegādājušies dzimšanas dienas vai attiecību gadadienas datumu, kas tika pasniegts kā dāvana. Pircēji var fotogrāfiju vai tekstu personalizēt, kā viņu nopirktais datums attēlots Get Your Time mājaslapā atrodamajā kalendārā. Viņi arī saņem sertifikātu, kurā atzīti par attiecīgās dienas "īpašnieku".

Diass sacīja, ka pakalpojums pieejams arī uzņēmumiem, kuri vēlas iegādāties kāda svarīga pasākuma vai produkta izlaišanas datumu.

Parasta diena maksā 4,99 eiro, taču par lielāku cenu iespējams iegādāties arī vēsturiskus datumus. 2001.gada 11.septembris, kad Ņujorku satricināja terorakti, novērtēts uz 291 000 eiro, savukārt Spānijas konstitūcijas parakstīšana 1812.gadā un Berlīnes mūra krišana nopērkamas katra par 10 000 eiro.

Dienas "īpašnieks" var pacelt cenu un pārdot datumu kādam citam. Domājams, ka zīmīgāko datumu cenas ar laiku augs.

Kāds Urugvajas uzņēmums nopircis Sarkanā Krusta dibināšanas datumu un plāno to izsolīt apmaiņā pret ziedojumu labdarībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits