Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kijeva gatava atgūt Donbasu

Pēc promaskavisko kaujinieku izspiešanas no vairākām Austrumukrainas pilsētām Kijeva ir apņēmusies «iztīrīt» arī Doņecku un Luhansku, kas ir pēdējie nozīmīgie separātistu bastioni. Tomēr tas būs ļoti sarežģīts uzdevums, jo abās pilsētās ir liels iedzīvotāju skaits, kas nozīmētu milzīgus civiliedzīvotāju upurus, ja Ukrainas valdība izlemtu dot militāru triecienu dumpinieku pozīcijām.

Pagrieziena punkts

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko administrācija pirmdien paziņoja, ka separātistu kaujinieki ir padzīti no Doņeckas apgabala pilsētām Artemivskas un Družkivkas, kas atrodas blakus sestdien atbrīvotajām Slovjanskai un Kramatorskai.

Tieši Slovjanskas atgūšana ir ļoti svarīga, jo tas ir uzskatāms par nozīmīgāko Ukrainas armijas panākumu trīs mēnešus ilgajās cīņās pret promaskaviskajiem spēkiem, kas aprīļa sākumā ieņēma administratīvās ēkas vairākās Doņeckas un Luhanskas apgabala pilsētās.

«Tā nav pilnīga uzvara. Tomēr Slovjanskas attīrīšanai no cilvēkiem, kuri bija bruņojušies līdz zobiem, ir milzīga simboliska nozīme. Tas ir sākums pagrieziena punktam cīņās par Ukrainas teritoriālo nedalāmību,» paziņoja P. Porošenko, kurš esot devis pavēli «savilkt cilpu ap teroristiem», raksta Reuters.

Ukrainas spēka struktūru pārstāvji ir apliecinājuši, ka ap Doņecku un Luhansku sāks blokādi, lai nepieļautu nemiernieku apgādi. Tā turpināšoties līdz brīdim, kad «separātisti un bandīti būs spiesti nolikt ieročus».

Visu Ulda Ķezbera rakstu lasiet otrdienas, 8.jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits