Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kijevas rajona tiesa pieņem lēmumu apcietināt Jūliju Timošenko

Ukrainas galvaspilsētas Kijevas Pečeru rajona tiesa par drošības līdzekli bijušajai valsts premjerministrei Jūlijai Timošenko, kura tiek apsūdzētā dienesta pilnvaru pārsniegšanā, izvēlējusies apcietinājumu, apmierinot atbilstošu apsūdzības lūgumu, vēsta unian.net.

Oficiāli Timošenko arests pamatots ar viņas "sistēmiskajiem pārkāpumiem", radot šķēršļus liecinieku nopratināšanai. Tā laikā, kad liecības J. Timošenko "gāzes lietā" sniedza patlabanējais Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs, ekspremjere neļāva viņam runāt, apvainojot pašu N. Azarovu korupcijā.

Tiesas zālē esošie J. Timošenko piekritēji paziņojumu par drošības līdzekļa maiņu un politiķes apcietināšanu uzņēma ar skaļiem saucieniem "Kauns!". Pēc tam aptuveni 30 milicijas darbinieki izveda J. Timošenko no sēžu zāles, lai nogādātu aresta telpās.

Pirms tam tiesa bija noraidījusi visus prokuroru lūgumus mainīt J. Timošenko noteikto drošības līdzekli no paraksta par neizbraukšanu no valsts pret apcietinājumu. Pati ekspremjere gan vairākkārt bija paziņojusi, ka tiesa viņu arestēs līdz 24. augustam, jo šādu norādījumu tiesnesim devis prezidents Viktors Janukovičs.

J. Timošenko tiek apsūdzēta pilnvaru pārsniegšanā, 2009. gadā slēdzot līgumu ar Krieviju par gāzes piegādēm. Ja viņu atzīs par vainīgu, politiķei draud līdz 10 gadiem ilgs cietumsods. Pati J. Timošenko noliedz visas apsūdzības un dēvē procesu par politiski motivētu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits