Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Ķīnas īpašais sūtnis dosies uz Ziemeļkoreju

Ķīna trešdien paziņojusi, ka nosūtīs uz Ziemeļkoreju īpašu augsta līmeņa sūtni, kura vizītes oficiālais nolūks būs informēt Phenjanu par nesen notikušā Ķīnas Komunistiskās partijas kongresa rezultātiem.

Ķīnas Komunistiskās partijas starptautiskās nodaļas vadītājs Suns Tao piektdien dosies vizītē uz Phenjanu kā Ķīnas prezidenta un partijas ģenerālsekretāra Sji Dzjiņpina īpašais sūtnis, ziņo aģentūra "Siņhua". Kādas tikšanās Sunam plānotas un kuras vietas viņš apmeklēs vizītes laikā, netiek ziņots.

Suns ir pirmā tik augsta ranga Ķīnas amatpersona, kas apmeklēs Ziemeļkoreju kopš ārlietu ministra vietnieka Liu Dženmiņa vizītes pagājušā gada oktobrī.

Ķīnā valdošajai Komunistiskajai partijai un Ziemeļkorejā valdošajai Strādnieku partijai ir ciešas saites, kas nereti ir efektīvākas par oficiālo diplomātiju.

Tomēr Suns nav tieši saistīts ar Pekinas centieniem pārliecināt Phenjanu apturēt savu kodolprogrammu un atgriezties pie sarunu galda.

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā nedēļā, viesojoties Pekinā, aicināja Sji palielināt spiedienu uz Phenjanu, lai tā atteiktos no savas kodolprogrammas.

Ķīna var atrisināt šo problēmu "viegli un ātri", žurnālistiem sacīja Tramps, paužot cerību, ka Sji tam veltīs savus pūliņus.

"Ja viņš pie tā rūpīgi strādās, tas notiks. Par to nav šaubu," sacīja Tramps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits