Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Lombardijā nelegālos imigrantus uzņemošās viesnīcas varētu zaudēt licenci

Itālijas ziemeļu līga Lombardijā ierosinājusi atņemt licenci tām viesnīcām, kas izmitina nelegālos imigrantus, papildus tām uzliekot līdz 10 000 eiro lielu sodanaudu.

Grozījumu projekts Lombardijas tūrisma noteikumos paredz, ka viesnīcas drīkst uzņemt tikai tos, kuri Itālijā ieradušies likumīgi, vai arī imigrantus, kuriem ir derīga uzturēšanās atļauja.

Partija uzskata, ka tiem, kam nav piešķirts bēgļa statuss, vajadzētu uzturēties īpaši viņiem paredzētās mītnēs. Šiem cilvēkiem mājokli varētu palīdzēt atrast arī organizācijas, kas atbalsta cilvēkus, kam vajadzīga palīdzība.

Ziemeļu līgas dibinātājs un Lombardijas prezidents Roberto Maroni pirms pāris mēnešiem mudināja reģiona pilsētu mērus un citas amatpersonas atteikties uzņemt jaunus imigrantus. Savukārt partijas līderis Mateo Salvīni nosodījis tos, kas uzņem bēgļus, kas izsēžas Lampedūzā, lai piepildītu savas viesnīcas.

Bēgļu aprūpei Itālija tērē aptuveni 800 miljonus eiro gadā. Par viena bēgļa izmitināšanu privātpersonas, uzņēmumi un bezpeļņas organizācijas var saņemt 35 eiro dienā. No šīs summas 2,50 eiro ir bēgļa dienas nauda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits