Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Militāristi pārņem varu Meksikas pilsētā

Meksikas federālās policijas spēki un armija pārņēmusi kontroli valsts dienvidu pilsētā Igvalā, kur nedēļas nogalē tika uziets masu kaps ar gandrīz 30 nogalinātu cilvēku mirstīgajām atliekām, kas, iespējams, pieder daļai no 43 studentiem, kuri mīklaini pazuda aizpagājušajā nedēļā. Jauniešu pazušanā vaino pilsētas policiju, kas esot saaugusi ar vietējo narkobandu.

Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto sola, ka vainīgie neizbēgs sodam, trešdien, 8.oktobrī, vēsta laikraksts Diena.Gerrero štata, kur atrodas Igvala, varasiestādes informējušas, ka 140 tūkstošu iedzīvotāju lielajā pilsētā ievesti vairāk nekā 400 federālās policijas žandarmu un vairāki simti armijas karavīru, kuri rūpēsies par drošību un kārtību. Meksikas nacionālās drošības komisārs Monte Alehandro Garsija paziņojis, ka visi Igvalas policisti ir atbruņoti un nosūtīti uz militāro bāzi iziet atestāciju, bet izmeklētāji pārbaudīs, vai viņu ieroči nav izmantoti noziegumos, vēsta AFP.Viņš neprecizēja policistu skaitu, bet štata prokurors Injaki Blanko ir izteicies, ka izmeklētāji nopratinājuši vairāk nekā 140 likumsargu, bet aizturējuši 22, kurus saista ar naktī uz 27.septembri notikušo pedagoģijas studentu pazušanu. Saistībā ar jauniešu pazušanu aizturēti arī astoņi vietējās narkobandas Guerreros Unidos (Apvienotie karavīri) locekļi.Joprojām pienāk pretrunīgas ziņas par to, kas notika dienā, kad studenti pazuda. Viena no versijām vēsta, ka aptuveni 60 studentu no netālu esošās pedagoģijas koledžas, kuras audzēkņi ir pazīstami ar saviem kreisi radikālajiem uzskatiem, vairākos autobusos devušies uz Igvalu, lai bloķētu ceļus, tādējādi protestējot pret valdības izglītības reformu (citi avoti apgalvo, ka viņi devušies vākt ziedojumus).Vietējie policisti apšaudījuši gan studentu autobusus, gan nejauši garāmbraucošu autobusu, kurā atradās amatieru futbola komandas spēlētāji. Incidentā nogalināti trīs studenti un trīs futbolisti, bet 25 cilvēki ievainoti. Pēc tam likumsargi sagūstījuši 43 studentus un izsaukuši Guerreros Unidos slepkavniekus, kuri jauniešus aizveduši nezināmā virzienā. Pavēli par studentu nolaupīšanu esot devis grupējuma vadonis, raksta The Seattle Times.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 8.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits