Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Muns izslēdz iespēju izvietot Dienvidkorejā kodolieročus

Dienvidkorejas prezidents Muns Jeins izslēdzis iespēju, ka viņa vadītajā valstī varētu tikt izvietoti kodolieroči, lai atturētu Ziemeļkoreju no provokācijām. Muns uzskata, ka šāds solis novestu pie tieši pretējā - kodolbruņošanās sacensībām Ziemeļaustrumāzijā, vēsta CNN.

"Es nepiekrītu tam, ka Dienvidkorejai jāatīsta savs kodolarsenāls vai jāpārvieto uz šejieni kodolieroči arī Ziemeļkorejas kodoldraudu apstākļos," Muns paziņojis pirmajā televīzijā pārraidītajā intervijā kopš Ziemeļkorejas sestā kodolizmēģinājuma: "Atbilde Ziemeļkorejai, izstrādājot savus kodolieročus, negarantēs mieru un var novest pie kodolbruņošanās sacensības."

Ideju par to, ka vajadzētu apsvērt iespēju Dienvidkorejā izvietot ASV kodolieročus, nesen izteica Dienvidkorejas aizsardzības ministrs.

Tomēr Dienvidkorejas prezidents uzskata, ka jāstiprina militārās spējas citos veidos, tostarp veicot intensīvas militārās mācības un mācību uzlidojumus ar kaujas munīcijas izmantošanu, šajos uzlidojumos simulējot Ziemeļkorejas mērķu iznīcināšanu.

Jāatgādina, ka Ziemeļkoreja, spītējot ANO Drošības padomes aizliegumam, veica kārtējo, savu līdz šim visspēcīgāko, kodolizmēģinājumu, izraisot starptautiskās sabiedrības sašutumu un liekot Drošības padomes dalībvalstīm pieņemt pret jau tā izolēto valsti vēl stingrākas sankcijas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits