Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Naftas cenas nokrītas līdz sešarpus gados zemākajam līmenim

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien nokritušās līdz zemākajam līmenim pēdējo sešarpus gadu laikā saistībā ar bažām par enerģijas pieprasījumu Ķīnā un pārmērīgām enerģijas piegādēm pasaulē.

ASV vieglās jēlnaftas West Texas Intermediate (WTI) cena oktobra piegādēm pirmdien rīta tirdzniecības sesijā samazinājusies līdz 38,69 dolāriem (34,29 eiro) par barelu, reģistrējot zemāko līmeni kopš 2009.gada februāra.

Savukārt Londonas "Brent" jēlnaftas cena sarukusi līdz 43,28 dolāriem (38,36 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2009.gada marta.

Pēcpusdienas tirdzniecības sesijā gan WTI, gan Brent jēlnaftas cena nedaudz pieauga.

WTI cena pēcpusdienas tirdzniecības sesijā veidoja 38,95 dolārus (34,52 eiro) par barelu, kas ir par 1,5 dolāriem mazāk nekā biržas slēgšanas brīdī piektdien, bet Brent jēlnaftas cena veidoja 43,74 dolārus (38,77 eiro) par barelu, kas ir par 1,72 mazāk nekā piektdien.

"Pirmo reizi kopš 2009.gada marta Brent jēlnafta maksā mazāk par 45 dolāriem par barelu, bet WTI cena ir zemāka par 40 dolāriem par barelu," norāda analītiķi.

Jau ziņots, ka Ķīnas akciju birža pirmdien piedzīvojusi strauju kritumu, izraisot jaunu lejupslīdi pasaules fondu tirgos saistībā ar Pekinas nespēju uzlabot investoru noskaņojumu par Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos.

Pekina nedēļas nogalē paziņoja, ka valsts pensiju fondam pirmo reizi vēsturē tiks ļauts iegādāties akcijas, tādējādi cenšoties nomierināt satrauktos finanšu tirgus.

Taču Šanhajas akciju biržas indekss pirmdien nokrities par gandrīz 8,5%, likvidējot šogad panākto izaugsmi un izraisot strauju lejupslīdi Āzijas un Eiropas fondu tirgos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits