Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No Doņeckas apgabala 10 automašīnas izvedušas karā kritušos krievu karavīrus

No Dmitrivkas, Doņeckas apgabalā, ceturtdien sešas vieglās automašīnas un četras smagās Kamaz automašīnas uz Krieviju izvedušas ievainotos un nogalinātos, piektdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Andrijs Lisenko.

Tajā pašā laikā no Krievijas caur Dibrivku uz Dmitrivku Doņeckas apgabalā ieradušās divas militārās tehnikas kolonnas. To sastāvā bija 20 tanki, 9 reaktīvie mīnmetēji Grad, bruņutransportieri, 13 segtas kravas automašīnas Kamaz un desmit automobiļi Ural ar kaujiniekiem, piebilda Lisenko.

Lisenko arī informēja, ka nakts laikā kādā no Červonopartizanskas rajona raktuvēm Luhanskas apgabalā Krievijas karavīri šahtā iemetuši vairākus desmitus līķu. Tie atvesti divās Kamaz automašīnās. Tas darīts ar mērķi slēpt patiesos krievu zaudējumus. Pirms tam mirušos apstrādājušas krievu transplantologu brigādes. Vēl tiek noskaidrots, kādas tieši manipulācijas veiktas.

Izlūkdienestiem ir informācija, ka kopējais kaujās nogalināto Krievijas pilsoņu skaits ir apmēram divi tūkstoši, norādīja Lisenko.

"Ievainoto skaitu varam novērtēt, sareizinot mirušo skaitu ar četri," piebilda Lisenko.

Ievainotie Krievijas karavīri ārstējas militārajos hospitāļos Rostovā pie Donas, Sanktpēterburgā, Volgogradā un Jeiskā, kā arī šo pilsētu civilajās slimnīcās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits