Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (17:00) - Ukrainā kritis pirmais ar Latviju saistītais kaujinieks; DP veic pārbaudi

Ukrainā teroristu rindās varētu būt gājis bojā pirmais ar Latviju saistītais kaujinieks, liecina konfliktam Ukrainā veltītās vietnēs ievietota informācija.

Vietnē psb4ukr.org, kas apkopo datus par Ukrainā karojošajiem ārvalstu algotņiem, kā pašpasludinātās "Luhanaskas tautas republikas" kaujinieks minēts Kušnirs Rodions, kurš sociālajos tīklos figurē arī ar vārdu Deniss Morozovs.

Kā viņa dzīvesvietas adrese minēta Rīga, Latvija, sociālajos tīklos ievietotajos attēlos viņš ir redzams Rīgā, kā arī Donbasā pozējam ar ieročiem.

Viņa vārds parādās arī vietnē gruz200.net, kur tiek apkopota informācija par Ukrainā nogalinātajiem, ievainotajiem, sagūstītajiem vai manītajiem Krievijas karavīriem un algotņiem.

Sociālajos tīklos arī cirkulē bilde ar kaujinieku, kurā teikts, ka Rodions ir brīvprātīgais no Latvijas, ietilpst kaujinieku bataljonā Vostok un gājis bojā 21.janvārī no lodes trāpījuma sirds apvidū.

Drošības policijas (DP) rīcībā jau iepriekš bija informācija par, visticamāk, kritušā Latvijas iedzīvotāja ceļošanu uz Ukrainu nolūkā pievienoties nelikumīgajiem kaujinieku grupējumiem, aģentūrai LETA apstiprināja DP.

DP veic pārbaudi saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par šī Latvijas iedzīvotāja bojāeju kaujās Ukrainā.

Vienlaikus DP atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus nepakļauties atsevišķu tā sauktās Jaunkrievijas un Krievu pasaules koncepta propagandētajiem un neiesaistīties prettiesiskās aktivitātēs ne Ukrainā, ne citos reģionos, kur notiek bruņoti konflikti.

Personas, kuras Latvijā idealizē un ideoloģiski atbalsta nelikumīgos kaujinieku grupējumus, kas vēršas pret Ukrainas teritoriālo integritāti, veicina Latvijas iedzīvotāju radikalizāciju, līdz ar to nes morālu atbildību par ideoloģiski ietekmētu jauniešu bojāeju bruņotos konfliktos ārvalstīs, uzsver DP.

Šis traģiskais gadījums arī vēlreiz apliecina, ka ir nepieciešams paplašināt valsts drošības iestāžu spējas preventīvi vērsties ar dažādiem tiesiskiem instrumentiem pret personām, kuras iesaistās bruņotos konfliktos ārvalstīs, norāda DP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits