Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn mediķi nepamatoti uzrādījuši pakalpojumus par 233 000 eiro

Pērnajā gadā ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, konstatēti nepamatoti uzskaitīti pakalpojumi 233 501 eiro apmērā un negodprātīgajiem mediķiem piemēroti līgumsodi 22 058 eiro apmērā.

Kā liecina Veselības inspekcijas (VI) apkopotie dati, gada pirmajā ceturksnī nepamatoti uzrādīti pakalpojumi 51 645,58 eiro apmērā, otrajā - 56 892,26 eiro, trešajā - 97 594,44 eiro, bet gada pēdējā ceturksnī - 27 368,80 eiro apmērā.

Savukārt 2014.gadā ārstniecības iestādes, kuras sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, nepamatoti uzskaitījušas pakalpojumus 315 536 eiro apmērā, bet negodprātīgiem mediķiem tika piemēroti līgumsodi vairāk nekā 43 000 eiro vērtībā.

Gada pēdējā ceturksnī negodprātīgajiem mediķiem piemēroti līgumsodi kopumā 408 eiro apmērā, kā arī pieprasīta nepamatoti izlietotās naudas atmaksa. Lielākā summa jeb 26 721 eiro atmaksa prasīta par nepamatotu veselības aprūpes pakalpojumu uzskaiti, bet 372 eiro - par nepamatoti izrakstītām kompensējamām zālēm un 172 eiro - par no pacientiem nepamatoti iekasētiem maksājumiem.

Savukārt pārkāpumi ģimenes ārsta darba prakses organizācijā, kā arī pārkāpumi ģimenes ārstu praksēm piesaistīto otro māsu vai ārsta palīgu, kas atbildīgi par trūcīgo personu veselības aprūpi, darba organizācijā arī šajos trīs mēnešos nav konstatēti. Gada pirmajos trīs mēnešos par pārkāpumiem šajās pozīcijās gan tika iekasēti vairāk nekā 6000 eiro.

Nauda par nepamatoti uzskaitītajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ārstniecības iestādēm ir jāatmaksā veselības aprūpes budžetā vai pacientiem.

Visvairāk veselības aprūpes budžetā pēdējā ceturksnī atpakaļ nācies atmaksāt Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai - 8691 eiro. Inspekcija konstatējusi, ka slimnīca 44 pacientiem nepamatoti uzrādīja apmaksai no valsts budžeta speciālistu magnētiskās rezonanses izmeklējumus.

Tāpat konstatēts, ka Bērnu slimnīcas oftalmologi vairākiem pacientiem vienas aprūpes epizodes laikā ievadījuši divus un vairāk talonus, kas kopā bijušas 294 nepamatotas aprūpes epizodes. Valstij šādi radīti 3392 eiro lieli zaudējumi.

Savukārt Preiļu slimnīcai par konstatētajiem pārkāpumiem valsts budžetā nācies atmaksāt 3853 eiro. Tāpat slimnīcai izteikts arī brīdinājums.

Kopumā 2015.gadā visvairāk valsts budžetā nācies atmaksāt primārās veselības aprūpes nodrošinātājai SIA J.J.Medicīna - 50 325 eiro. Inspekcija konstatēja, ka ģimenes ārsts, ar kuru 2011.gadā izbeigtas līgumattiecības, apmaksai no valsts budžeta uzrādījis pacientu aprūpi, izrakstījis valsts kompensējamās zāles, tostarp psihotropās. Tāpat šai iestādei tika izteikts brīdinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits