Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pieradināts nīlzirgs – preses varonis – nogalina savu saimnieku

Dienvidāfrikā plaši zināmais pieradinātais nīlzirgs vārdā Hamfrijs nogalinājis savu saimnieku, kurš rūpējās par viņu vairākus pēdējos gadus. Incidents notika sestdien, 12. novembrī, fermā Frīsteitas provincē pie Vālas upes, raksta vietējais izdevums Beeld. Dzīvnieks ievilka 40 gadus veco Mariusu Elsu ūdenī, bet pēc tam neļāva viņam no tā izkļūt, noslīcinot savu saimnieku.

M. Elss izmitināja Hamfriju savā fermā pirms vairākiem gadiem – nīlzirga mazulis tika izglābts plūdu laikā. M. Elss, armijas majors, nolēma parūpēties par dzīvnieku, un nīlzirgs tā pierada pie cilvēkiem, ka izlaist viņu atpakaļ savvaļā vairāk nebija iespējams, jo dzīvnieks nespētu izdzīvot patstāvīgi.

Dienvidāfrikānis ar savu piejaucēto nīlzirgu kļuva par daudzu publikāciju varoņiem vietējā un pasaules presē. M. Elss un Hamfrijs demonstrēja žurnālistiem savas siltās attiecības: saimnieks baroja nīlzirgu ar augļiem, glaudīja viņu, tīrīja viņam zobus un pat pārvietojās jāšus uz Hamfrija.

Kādu iemeslu dēļ Hamfrijs uzbruka savam saimniekam, nav zināms. Kaimiņi un vides aizsardzības dienesta darbinieki apgalvo, ka ne reizi vien brīdinājuši neparastā audzēkņa īpašnieku par tik ciešu kontaktu ar savvaļas dzīvnieku bīstamību. „Mēs viņu brīdinājām, bet viņš neklausījās,” paziņoja viens no M. Elsa kaimiņiem.

Pēc uzbrukuma saimniekam Hamfrijs tika nošauts. Dzīvniekam bija apmēram seši gadi, šajā vecumā nīlzirgiem sākas dzimumbriedums. Dzīvo nīlzirgi vidēji 30-40 gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits