Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Seula paziņo par gatavību dot apsteidzošu triecienu pa Ziemeļkoreju

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija sagatavojusi jaunu darbību plānu „aktīvai Ziemeļkorejas apvaldīšanai”. Atbilstoši plānam, Seula var dot apsteidzošu triecienu Ziemeļkorejai, ja tiks fiksētas pazīmes, ka Phenjana rada reālus draudus Dienvidkorejas drošībai. Par šo plānu pirmdien, 1. aprīlī, Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Kvančžins informēja valsts prezidenti Paku Gunhje, vēsta aģentūra Renhap.

Ministrs solīja, ka Seula būs gatava kodolieroču un raķešu triecienu draudu no Ziemeļkorejas puses „ātrai neitralizācijai”. Pilnā apjomā jaunais plāns darbībām ārkārtas situācijā tiks apstiprināts 2013. gada oktobrī, kad paredzēta Dienvidkorejas militārās vadības ikgadējā tikšanās ar ASV pārstāvjiem, lai apspriestu valsts drošības jautājumus.

Bez tam Dienvidkorejā tiks paātrināta tādas sistēmas izvēršana, kura ļaus atklāt un iznīcināt Ziemeļkorejas kodolobjektus un raķetes. Līdz šim bija plānots, ka sistēma sāks darboties 2015. gadā. Tāpat tiks paātrināta Nacionālās pretgaisa un pretraķešu aizsardzības sistēmas KAMD (Korean Air and Missile Defense) būvniecība.

Arī Dienvidkorejas prezidente, pēc tikšanās ar aizsardzības ministru un augstākajām militārpersonām norādījusi, ka Phenjanas kareivīgos paziņojumus uztver ļoti nopietni, un Ziemeļkorejai jārēķinās ar „stingru pretdarbību” tās iespējamajām provokācijām.

Jāatgādina, ka sestdien, 30. martā, Phenjana paziņoja, kas „stājas kara laika stāvoklī” ar Dienvidkoreju, un provokācijas pie tās robežas novedīs pie abu valstu „plaša mēroga konflikta un kodolkara”. Vēl pirms tam Ziemeļkoreja anulēja līgumu par pamieru ar Dienvidkoreju, kas bija spēkā kopš kaujas darbību pussalā beigām 1953. gadā.

Situācija Korejas pussalā saasinājās pēc tam, kad 2012. gada decembra sākumā Ziemeļkoreja nosūtīja kosmosā raķeti ar pavadoni, bet 2013. gada februārī veica savā vēsturē trešo kodolizmēģinājumu. Atbildot uz šīm darbībām, ANO Drošības Padome apstiprināja virkni jaunu, pret Phenjanu vērstu sankciju.

Top komentāri

Vēsturnieks to "nu"
V
"korejieši ir pašcieņas pilna tauta, bet Pjenhana - skaista pilsēta" Tā var runāt tikai propagandas apmāts duraks vai nelietīgs melis. Pēc savas būtības Ziemeļkoreja ir paliela koncentrācijas nometne, kurā 90% cilvēku cieš badu vai ir par soli no tā. Ikviena nepaklausība domās vai darbos tiek nežēlīgi sodīta ar fiziskiem sodiem un pārtikas ierobežojumu - jo tās lieliskajai gudrajai lepnajai korejiešu tautai pietiek tikai Dienvidos. Ziemeļos noziedzīgā komunistu idiotu režīma vadībā tauta dzīvo tik skaistu un brīvu dzīvi kā citur pasaulē cietumnieki zonā. Bez ārvalstu dāvinājumiem valstī valdītu pilnīgs bads. Taču šo problēmu idioti komunisti risināt prot vien pasludinot, ka pie bada valstī vainīgi amerikāņi un citas valstis, piesakot tām karu un draudot ar atombumbām... Fantastiski gudra, pārdomāta un pašcieņas pilna rīcība :)) Uzvedības modelis 1:1 kā PSRS īsi pirms ekonomiskā bankrota, kā rezultātā PSRS pašlikvidējās 1991.gadā. Ar vienu starpību: PSRS vadībā idiotu un noziedzinieku bija varbūt kāda puse - bet Ziemeļkorejā 100%. Tad nu varam sagaidīt, ka mazajam prātā jukušajam jenotam, kurš draud iznīcināt visu pasauli, visa pasaule beidzot apgriezīs kaklu. Tas varētu būt sāpīgi. Un būs sāpīgi. Bet patiesība ir vienkārša: TRAKUS SUŅUS NOŠAUJ.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits