Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Spītējot sankcijām, Krievija vairo eksportu uz Ziemeļkoreju

Krievija šā gada pirmajā ceturksnī palielinājusi degvielas eksportu uz Ziemeļkoreju, tādējādi kompensējot pēc tās veiktajiem kodolizmēģinājumiem sekojošo sankciju dēļ bloķētās degvielas piegādes no Ķīnas, vēsta Deutsche Welle.

Neskatoties uz Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) centieniem palielināt izolējošas sankcijas pret Ziemeļkoreju, reaģējot uz tās kodolprogrammas attīstību un ballistisko raķešu izmēģinājumiem, Krievijas un Ziemeļkorejas tirdzniecības apjomi laikā no janvāra līdz martam auguši par 85%.

Krievijas muitas apkopotie dati liecina, ka Krievijas un Ziemeļkorejas tirdzniecības apjomi šajos mēnešos sasnieguši apmēram 29 miljonus eiro.

Lielākoties šo summu veido Krievijas eksportētie enerģētikas produkti - ogles, akmeņogles, nafta u.c. Turpretī Ziemeļkorejas kravas uz Krieviju bijušas apmēram 377 000 eiro vērtībā, vedot uz Krieviju galvenokārt dažādus ķīmijas izstrādājumus un pūšamos instrumentus.

"Maskavas pozīcija ir, ka uz Ziemeļkoreju izdarītais spiediens un ASV izvērstā konfrontācija pret šo valsti ir bīstama," Krievijas rīcību komentējis ASV Templas universitātes asociētais profesors Džeimss Brauns.

Turpretī, sekojot starptautiskajām sankcijām, Ziemeļkoreja uz savu ilggadējo partnervalsti Ķīnu martā nosūtījusi 6342 tonnas ogļu, kas ir nesalīdzināmi mazāk nekā janvārī, kad eksportēti 1,44 miljoni tonnu. Savukārt Ķīna krasi samazinājusi naftas eksportu uz Ziemeļkoreju, kas skaidrojama kā nepārprotama norāde šīs valsts iebildumiem pret Phenjanas kodolambīcijām.

 

Top komentāri

johaidi
j
rašeni.koreja,islams-pasaules posts
Losa
L
Ka smejies, tads tadu pabalsta. Visur, kur ir Krievijas klatbutne tus ir posts, diktatura, terors.
Ekharts
E
ES un ASV ievies sankcijas pret Krieviju un vel brinas,ka ta tirgojas ar ko velas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits