Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Šveices lielākā partija nākusi klajā ar jaunu iniciatīvu ārvalstu noziedznieku deportēšanai

Šveices lielākā partija - galēji labējā Tautas partija (SVP) - nākusi klajā ar jaunu iniciatīvu ārvalstu noziedznieku deportēšanai, un pirmsvēlēšanu prognozes liecina, ka šomēnes gaidāmajās vēlēšanās SVP saglabās savas pozīcijas parlamentā.

Jau ziņots, ka šogad partija, kas allaž ar savām kampaņām izraisījusi pretrunīgus vērtējumus, solījusi deportēt notiesātos ārvalstniekus un apturēt masu imigrāciju.

Konferencē, kas sestdien notika Ārgavā, partijas līderi paziņoja, ka otrās deportācijas iniciatīvas mērķis ir piespiest Federālo padomi likt lietā konstitūcijas labojumu, kuru 2010.gada 28.novembra referendumā atbalstīja vairums šveiciešu.

Tomēr pēc referenduma sociāldemokrātu tieslietu ministre Simoneta Somaruga un viņas izveidotā izpētes grupa nepiekrita iekļaut likumā automātisku notiesāto ārvalstnieku deportēšanu.

Jaunā SVP iniciatīva būs skaidrāka un daudz tiešāka, neļaujot apstrīdēt rezultātu pēc tam, kad tas ierakstīts konstitūcijā.

Intervijā laikrakstam "Le Temps" SVP līderis Kristofs Blohers uzsvēra, ka viņa partija ir vienīgā, kas pievēršas Šveices īstajām problēmā. Pēc viņa domām, vissvarīgākie jautājumi ir imigrācija un cilvēku brīva pārvietošanās.

Līdz šim SVP striktā nostāja tādos pretrunīgi vērtētos jautājumos kā ārvalstnieku tiesības un visi ar Eiropas Savienību (ES) saistītie jautājumi ir devusi rezultātus.

Laikraksts "NZZ am Sonntag", balstoties uz kāda politologa pētījumiem, prognozē, ka pēc vēlēšanām SVP paturēs savas 62 vietas parlamentā, bet Sociālistu partija iegūs papildu divas vietas, palielinot savu mandātu skaitu līdz 45. Zaļo partijai tiek prognozēts divu vietu zaudējums, bet liberālajai Brīvo demokrātu partijai (FDP) - vislielākā neveiksme.

Prognozes, kas balstītas ne tikai uz vēlētāju aptaujām, bet arī iepriekšējo kantonu vēlēšanu rezultātiem, liecina, ka no pašreizējām 35 vietām parlamentā FDP saglabās tikai 27.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits