Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

VIDEO: Dienvidkoreja "kaujā" pret Kima režīmu sūta Psy un Big Bang

Pēc Ziemeļkorejas veiktā kodolizmēģinājuma, kas sadusmoja ne tikai Rietumvalstis, bet arī tuvāko totalitārās valsts sabiedroto - Ķīnu -, kaimiņvalsts Dienvidkoreja nolēmusi sodīt, ja ne Phenjanas režīmu, tad vismaz Ziemeļkorejiešu pierobežas militāristus un iedzīvotājus. Proti, Dienvidkoreja no milzu skaļruņiem Ziemeļkorejas virzienā piektdien sāka pārraidīt ne tikai propagandas vēstījumus par demokrātijas labumiem, bet arī korejiešu popmūziku, vēsta ārvalstu mediji.

Skaļruņu jauda ir pietiekama, lai "nolādēto kapitālistu" mūzika būtu sadzirdama pat desmit kilometru tālumā aiz pamatīgi nocietinātās abu valstu robežas. Zīmīgi, ka ar šādu "apsveikumu" Seula dodas informatīvajā karā pret Phenjanu tieši diktatora Kima Čenuna dzimšanas dienā, vēsta Bloomberg.To, ka Kima režīmam skaļruņu pārraidītie ziņojumi un mūzika sagādā pamatīgas galvassāpes, apliecina fakts, ka to izslēgšana bija viena no galvenajām Ziemeļkorejas prasībām augustā notikušajās miera sarunās starp abām valstīm. Jāatgādina, ka pērn vasarā abu valstu attiecības bija kļuvušas īpaši saspīlētas - Ziemeļkoreja, pieprasot skaļruņu atslēgšanu, pat izvirzīja ultimātu Seulai, pretējā gadījumā draudot ar karu. Kims Čenuns arī izdeva rīkojumu par armijas mobilizāciju. Pēc vairāku dienu ilgušām sarunām abas valstis tomēr spēja vienoties par spriedzes mazināšanu."Kims Čenuns nav tipisks diktators. Viņš Ziemeļkorejā ir dieva vietā, bet Dienvidkorejas propagandas ziņojumi liek to apšaubīt. Pārraides no Dienvidkorejas, kas sasniedz ausis dziļi noslēgtās valsts iekšienē, nodara lielu kaitējumu personības kultam," skaidro Seulā bāzētā Korejas Aizsardzības analīžu institūta pētnieks Parks Čankvons. Skaļruņi, kas izvietoti 10 vietās gar robežu, tostarp pārraida diskusijas par cilvēktiesību nozīmi, par demokrātiskas sabiedrības modeļiem, taču Kima Čenuna dzimšanas dienā Dienvidkoreja nolēmusi totalitārās valsts līderi izklaidēt ar repu, deju mūziku un korejiešu popa jeb K-pop žanra skaņdarbiem, informācijas  "kaujā" sūtot tādus pasaulē pazīstamus izpildītājus kā Psy, kā arī Dienvidkorejas vietējās slavenības _Big Bang un Girls Generation. Big Bang - Bang Bang Bang_:</span>controls=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" height="225" width="400">Girls Generation - I Got a Boy:&lt;/span&gt;controls=0&amp;amp;showinfo=0&quot; frameborder=&quot;0&quot; height=&quot;225&quot; width=&quot;400&quot;&gt;Eksperti norāda, ka šāda satura pārraides līdera Kima Čenuna dzimšanas dienā var izsaukt īpaši asu draudu retoriku no Ziemeļkorejas puses par partijas un vadoņa cieņas graušanu, kas nebūt nepalīdzēs ievirzīt Ziemeļkorejas kodoljautājuma risināšanu pozitīvās sliedēs.Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja šonedēļ paziņoja par izmēģinājumu, kurā it kā detonēta ūdeņraža bumba. ASV un pasaules eksperti gan Phenjanas apgalvojumiem netic un norāda, ka tā visdrīzāk bijusi līdzīga tipa atombumba tām, kādas Ziemeļkoreja jau iepriekš izmēģinājusi, nevis daudzkārt spēcīgāka ūdeņraža bumba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits