Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda
Ziemeļkorejas vietne solījusi "nežēlīgu galu jebkuram, kurš apgānīs valsts vadoņus", pat ja vaininiekam būs jādzen pēdas pa visu pasauli

Ziemeļkorejā biedē ar dronu uzbrukumu vadoņu pieminekļiem

Ziemeļkorejā valsts kontrolēta ziņu vietne apgalvo, ka pārbēdzēju grupējums plāno ar sprāgstvielām aprīkotus dronus sūtīt uzbrukumā valsts līderu statujām. Vietne apgalvo, ka "neģēļu grupējums" jau veicis testa lidojumus no Ķīnas pierobežas, vēsta BBC.

Propagandas vietne Uriminzokkiri apgalvo, ka grupējums ieplānojis uzspridzināt Kima Ir Sena un Kima Čen Ira statujas kādā pilsētā valsts ziemeļos. Nodomam personīgi svētību esot devusi Dienvidkorejas prezidente Paka Kin Hje, lai novērstu uzmanību no korupcijas skandāla, kurā viņa ir ierauta, un kas rezultējās ar parlamenta balsojumu par impīčmenta procedūras sākšanu.

"Mēs nepiedosim nevienam, kurš apgānīs mūsu vadoņus, un tos, kuri piedalīsies šādās aktivitātēs, gaida nežēlīgs gals, pat ja mums nāksies tos ķerstīt pa visu pasauli," apgalvots Ziemeļkorejas vietnē publicētajā paziņojumā.

ASV bāzētajai vietnei NK News pārbēdzēju organizācijas Fighters for Free North Kirea pārstāve Paka San Haka apgalvojusi, ka viņas pārstāvētā organizācija tiešām plānojusi uzspridzināt statujas ar droniem un ka "tas tiešām notiks nākamreiz, kad Ziemeļkoreja veiks kodolizmēģinājumu, draudēs Dienvidkorejai ar raķešu triecieniem vai uzbruks mūsu karavīriem".

Eksperti gan lēš, ka šāds plāns ir visai nereāls. Drons nespēj pacelt tik lielu sprāgstvielu lādiņu, ar ko būtu iespējams iznīcināt metāla pieminekli. Tomēr pat nevieksmīgs uzbrukums pavisam noteikti pasliktinās jau tā saspīlēto situāciju un dos labu augsni turpmākām provokācijām.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits