Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Ziemeļkoreja draud atriebties par sankciju pastiprināšanu

Ziemeļkoreja pirmdien draudēja atriebties, ja starptautiskā sabiedrība pastiprinās sankcijas tās pēdējo ieroču izmēģinājumu dēļ.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrija pirmdien uzbruka Vašingtonai par tās bargajiem izteikumiem, kā arī par ASV, Dienvidkorejas un Japānas kopīgajiem manevriem, ko Phenjana uzskata par intervences mēģinājumu.

Šo "neapdomīgo soļu" dēļ saspringtā situācija Korejas pussalā var nonākt "līdz kara slieksnim", ministrijas preses sekretāra teikto citē oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Ideja, ka ASV varētu Phenjanai atņemt tās "kodolsavaldīšanas" arsenālu sankciju ceļā, ir "vistrakākais sapnis".

"Tagad, kad ASV nespēj pieņemt laika tendenci, bet kūda uz konfrontāciju, lai nožņaugtu KTDR (Ziemeļkoreju), KTDR nav citas izvēles, kā spert pret tām nepieciešamos pretsoļus," viņš sacīja, plašāk šo domu neizvēršot.

Maz ticams, ka Phenjana varētu spert kādus provokatīvus soļus līdz ASV prezidenta Donalda Trampa un Ķīnas prezidenta Sji Dziņpina sarunām, sacīja Ziemeļkorejas studiju universitātes profesors Jans Mudžins.

"Visticamāk, tā varētu atzīmēt savas armijas 85.dzimšanas dienu 25.aprīlī vai nu ar sesto kodolizmēģinājumu, vai satelīta palaišanu, vai starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu," pieļāva profesors.

Top komentāri

Tims
T
Cik ilgi ar so idiotu Ziemelkorejas izdizmteni auklesies? Ir laiks pienacis, kad starptautiskajai vadibai ir jarikojas un ir jatbrivo ziemelkorejiesi no si izdzimtena- diktatora.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits