Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Ziemeļkoreja par noziedznieku nodēvē no vēstniecības Londonā dezertējušu diplomātu

Ziemeļkorejas vēstnieka Lielbritānijā vietnieks, kurš šonedēļ dezertējis uz Dienvidkoreju, ir noziedznieks, kuram ir jāliek atgriezties dzimtenē uz nopratināšanu, sestdien vēstīja Ziemeļkorejas valsts plašsaziņas līdzekļi.

Thae Jonho ir viens no augstākā ranga Ziemeļkorejas diplomātiem, kāds jebkad ir dezertējis uz Dienvidkoreju.

Ziemeļkorejas oficiālās ziņu aģentūra - Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA) - paziņoja, ka Thae ir "cilvēks atbira" un ir piesavinājies valsts līdzekļus, izvarojis nepilngadīgo un spiegojis Dienvidkorejas labā, par to saņemot naudu.

KCNA savā ziņā nenosauca vārdā "diplomātu, kurš aizbēga no savas misijas Londonā", tomēr acīmredzami runa bija par Thae.

Jebkāda ranga diplomāta aizbēgšana būtu satricinājums Ziemeļkorejai, tomēr misija Londonā ir uzskatāma par prestižu, tādēļ Thae rīcība ir vēl būtiskāka.

Ziemeļkoreja kritizēja Lielbritāniju par Thae un viņa ģimenes locekļu nodošanu Dienvidkorejai. Tā apgalvo, ka ir informējusi Apvienoto Karalisti par viņa noziegumiem.

Thae zaudēja ilūzijas par Ziemeļkorejas režīmu, apbrīnoja Dienvidkorejas brīvo un demokrātisko sistēmu, kā arī bažījās par savas ģimenes nākotni, dezertēšanu pamatoja Dienvidkorejas Apvienošanas ministrija.

KCNA uzsvēra, ka Thae ir aizbēdzis, jo "baidījās par tiesisku sodu par saviem noziegumiem", bet Dienvidkoreja viņu uzņēmusi, lai izmantotu Ziemeļkorejas nomelnošanas kampaņā.

Jūnijā diplomāts izsaukts uz nopratināšanu Ziemeļkorejā, bet ir aizbēdzis, "nododot savu valsti un vecākus, un citus dzimtas locekļus".

Tiek uzskatīts, ka Thae Ziemeļkorejas vēstniecībā strādājos desmit gadus, galvenokārt nodarbojoties ar kritikas par cilvēktiesību ievērošanu un citām valstij negatīvām publikācijām atspēkošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits