Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Ziemeļkoreja piedraud ASV, ka nekad neapturēs kodolizmēģinājumus

Ziemeļkoreja turpinās kodolizmēģinājumus, kamēr "ASV turpinās agresīvās darbības", intervijā CNN norādījis Ziemeļkorejas Cilvēktiesību institūta direktors Soks Čol Vons.

"Kamēr Amerika turpinās savu agresiju, mēs nekad apturēsim kodolprogrammu un raķešu izmēģinājumus," viņš norādījis, neatklājot, kad varētu būt gaidāms sestais Ziemeļkorejas kodolizmēģinājums. "Kodolizmēģinājumi ir būtiska mūsu kodolspēku centienu attīstības daļa," viņš vien piebildis.

ASV pēdējās dienās apsver būtisku ekonomisku un diplomātisku sankciju pastiprināšanu pret Ziemeļkoreju, tādējādi cerot atsākt mierīgākas sarunas ar šo valsti un ierobežot tās neprognozējamo kodolprogrammas attīstīšanu.

ASV komandieris Klusā okeāna reģiona pavēlniecībā Harijs Hariss izteicies, ka Dienvidkorejā izvietotās ASV pretraķešu sistēmas THAAD paredzēts iedarbināt tuvākajā laikā, lai varētu labāk aizstāvēt Dienvidkoreju pret arvien pieaugošajiem Ziemeļkorejas draudiem. Tiesa, Dienvidkorejā izskan viedokļi, ka šīs sistēmas atrašanās Dienvidkorejas teritorijā drīzāk veicinās šīs valsts kļūšanu par agresora mērķi.

Ziemeļkoreja aktivizējusi savu kodolieroču programmu tādā apjomā, ka teorētiski varētu mēģināt raidīt raķetes uz ASV. Tas pussalu draud novest pie pēdējo gadu nopietnākās krīzes.

ASV prezidents Donalds Tramps mudinājis Pekinu izmantot savu ietekmi, lai piespiestu Phenjanu apturēt tās kodolieroču un raķešu programmu.

Tomēr Phenjana raķešu izmēģinājumus turpina un, pēc visa spriežot, gatavojas sestajam kodolizmēģinājumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits