Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Ziemeļkoreja: Plūdi ir lielākā traģēdija kopš Otrā Pasaules kara

Šonedēļ Ziemeļkorejā pēc lietusgāzēm piedzīvotie plūdi, kas saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) datiem prasījuši vismaz 138 cilvēku dzīvības, ir lielākā traģēdija valsts vēsturē kopš Otrā pasaules kara, izteikušies valsts mediji.

Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA nevēsta par plūdu upuru skaitu, taču ANO ziņo par 138 bojāgājušajiem un 400 bezvēsts pazudušajiem saistībā ar valsts ziemeļu un ziemeļaustrumu reģionos piedzīvotajām spēcīgajām lietavām.

Applūdušie apgabali Tumeņas upes apvidū, kas daļēji iezīmē robežu ar Ķīnu un Krieviju, skāruši tik plašas teritorijas, ka sabojātas teju 30 000 dzīvojamo māju un 900 sabiedrisko namu, desmitiem tūkstošus cilvēku atstājot bez pajumtes un pakļaujot bada riskam. Tāpat būtiski bojāti ceļi un ap 900 tiltu.

"Plūdi, kas radās pēc viesuļvētras, skarot ziemeļu Hamgjongas provinci no 29. augusta līdz 2. septembrim, ir vissliktākais, kas noticis kopš atbrīvošanās no Japānas koloniālās varas 1945. gadā," paudusi Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA.

Ierasti patosīgā manierē arī tiek vēstīts, ka Ziemeļkorejas valdošā Strādnieku partija aši reaģējot uz katastrofu un ieguldot visus iespējamos resursus ziemeļausturumu robežreģionu atjaunošanai, un iedzīvotāji un militārās struktūras esot atsaukušies valdības aicinājumiem pievienoties glābšanas pasākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits