Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemeļkorejā slēgtas 12 vēstniecības

Stingro karantīnas ierobežojumu un preču deficīta dēļ Ziemeļkorejā darbu apturējušas 12 valstu vēstniecības, ceturtdien sociālajā tīklā Facebook pavēstīja Krievijas vēstniecība Ziemeļkorejā.

Šobrīd Ziemeļkorejā palikuši vien deviņu valstu vēstnieki un četri pilnvarotie lietveži, bet vairumā diplomātisko misiju personāls maksimāli samazināts.

Ārzemnieki spiesti pamest Phenjanu, jo akūti trūkst preces un medikamenti, turklāt nav iespējams saņemt medicīnisko palīdzību, norādīja vēstniecība.

Bažās par vīrusa izplatības riskiem Phenjanas režīms slēdzis valsts robežas un veselas pilsētās, kā arī īstenojis virkni citu pasākumu.

Diplomātisko misiju personāls pamet Phenjanu, un šobrīd galvaspilsētā palicis mazāk par 300 ārzemnieku, sociālajā tīklā "Facebook" norādīja Krievijas vēstniecība.

ANO īpašais ziņotājs par cilvēktiesību situāciju Ziemeļkorejā pagājušajā mēnesī brīdināja, ka Covid-19 dēļ ieviestie stingrie ierobežojumi var izraisīt "smagas ekonomiskās grūtības".

Krievijai Ziemeļkorejā līdz šim bijusi salīdzinoši liela diplomātiskā misija.

Februārī astoņi Krievijas diplomāti un viņu ģimenes locekļi Ziemeļkorejā ieviesto stingro ierobežojumu dēļ, arī attiecībā uz robežās šķērsošanu un transportu, Krievijā bija spiesti atgriezties, mantas pa dzelzceļa sliedēm paši stumjot drezīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits