Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ziemeļkoreja sola turpināt raķešu programmu

Neraugoties uz ANO Drošības padomes nosodījumu, Phenjana nolēmusi turpināt kosmosa raķešu tehnoloģiju attīstību, lai orbītā nogādātu mākslīgos zemes pavadoņus, otrdien apliecināja Ziemeļkorejas Ārlietu ministrija.

Drošības padomes rezolūcija "mīda kājām katras valsts likumīgās tiesības uz satelīta palaišanu", norādīja ārlietu ministrs Paiks Uičuns. "Atbilstoši valsts kosmosa programmai mēs turpināsim dažādu satelītu palaišanu, arī ģeostacionāro, kas ir nepieciešami valsts ekonomiskajai attīstībai," teikts ministrijas pārstāvja paziņojumā.

Viņš šajā sakarībā apliecināja, ka Ziemeļkoreja atsakās pildīt 29.februārī ar ASV panākto vienošanos par raķešu un kodolizmēģinājumu moratoriju apmaiņā pret ASV pārtikas piegādēm.

Pēc pēdējā Ziemeļkorejas kosmiskās raķetes palaišanas mēģinājuma ASV paziņoja, ka pārtrauc pārtikas piegādes Phenjanai.

ANO Drošības padome pirmdien nolēma pastiprināt sankcijas pret Ziemeļkoreju saistībā ar tās nesekmīgo raķetes palaišanas mēģinājumu un brīdinājusi, ka kodolizmēģinājuma gadījumā padome nāks klajā ar jauniem pasākumiem.

Savā paziņojumā ANO Drošības padome stigri nosodīja raķetes palaišanu, norādot, ka tā radījusi dziļas bažas par drošību Āzijā. Padome nolēma, ka divu nedēļu laikā Ziemeļkorejai piemērotajām sankcijām jāpievieno jaunas. Ar šādu lēmumu padome nāca klajā pēc tam, kad Phenjana paziņoja, ka neļaus Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) inspektoriem pārbaudīt tās kodolprogrammu, šādi pārkāpjot februārī panākto vienošanos ar ASV.

Padome pieprasīja, lai Phenjana atturas no jaunu raķešu palaišanas, "izmantojot ballistisko raķešu tehnoloģiju", aptur visas darbības, kas saistītās ar tās ballistisko raķešu programmu un pieturas pie solītā "moratorija raķešu palaišanai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits