Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ziemeļkoreja veikusi tuva darbības rādiusa raķešu izmēģinājumu

Ziemeļkoreja šonedēļ izmēģinājusi divas tuva darbības rādiusa raķetes KN-01, piektdien ziņo Dienvidkorejas mediji. Raķetes, kuru darbības rādiuss sasniedz 120 kilometrus, izšautas no armijas bāzes netālu no Nampo, Ziemeļkorejas rietumos, vēsta laikraksts Chosun Ilbo.

Atsaucoties uz kādu anonīmu avotu Seulas valdībā, Chosun Ilbo ziņo, ka šo raķešu palaišana acīmredzot ir daļa no gatavošanās plānotajai tāla darbības rādiusa raķetes palaišanai nākamajā mēnesī.

Līdzīgu informāciju sniedz arī laikraksts JoongAng Ilbo, atšķiras vienīgi ziņas par izmēģinājuma laiku. Šis laikraksts ziņo, kas tas noticis trešdien. Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija mediju publiskoto informāciju atteikusies komentēt. Ziemeļkoreja bieži veic šādus raķešu izmēģinājumus, tomēr šoreiz tas noticis saspringtā laikā.

Kā jau vēstīts, Ziemeļkoreja aprīļa pirmajā pusē paredzējusi palaist tāla darbības rādiusa raķeti, atzīmējot Ziemeļkorejas dibinātāja Kima Irsena 100.dzimšanas dienu. Atbilstoši Phenjanas versijai tāla darbības rādiusa raķete transportēs satelītu. Savukārt Vašingtona un kaimiņvalstis uzskata, ka līdz ar raķetes izmēģinājumu tiks pārkāptas ANO rezolūcijas. Kaimiņvalstīm pastāv aizdomas, ka Ziemeļkoreja ar to maskē kodolgalviņu nest spējīgas tāla darbības rādiusa raķetes izmēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits