Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziemeļkorejas līderis atzīst, ka situācija valstī ir sliktāka kā jebkad

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns uzrunā valdošās partijas šūniņu sekretāriem atzinis, ka situācija valstī ir sliktāka kā jebkad.

Eksperti uzskata, ka Kims, kurš pie varas Ziemeļkorejā atrodas jau gandrīz desmit gadus, iespējams, nonācis līdz šim smagākajā situācijā, pandēmijai vēl vairāk iedragājot jau tā vājo Ziemeļkorejas ekonomiku, kuru uz ceļiem nospiedusi sliktā pārvaldība un ASV sankcijas.

"Cilvēku dzīves līmeņa uzlabošana... pat vissliktākajā situācijā, kurā mums jāpārvar nepieredzēti daudz problēmu, ir atkarīga no lomas, ko spēlē šūniņas, partijas pamatorganizācijas," Strādnieku partijas šūniņu sekretāru konferencē sacījis Kims.

Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA vēsta, ka Kims aicinājis partijas biedrus īstenot lēmumus, kas pieņemti partijas kongresā janvārī, kad viņš solīja stiprināt Ziemeļkorejas kodolprogrammu un paziņoja par jaunu piecgades attīstības plānu.

Vairākus mēnešus pirms tam Kims citā politiskā konferencē atzina, ka viņa plāns uzlabot ekonomiku nenes cerētos rezultātus.

Kims otrdien arī kritizējis partijas šūniņas par trūkumiem, kas nekavējoties jānovērš, lai nodrošinātu veselīgu un ilgtspējīgu partijas attīstību, bet nav paskaidrojis, par kādiem tieši trūkumiem ir runa.

Partijas šūniņas, kuras veido pieci līdz 30 biedri, ir mazākās partijas struktūrvienības, kas pārrauga dzīvi fabrikās un citās darbavietās. Šis tīkls ir svarīgs instruments partijas varas uzturēšanā.

Iepriekšējā partijas šūniņu sekretāru konference notika 2017.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits