Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

18 no 29 Lielbritānijas valdības ministriem ir miljonāri

18 no 29 Lielbritānijas valdības ministriem ir miljonāri, vēsta laikraksts The Telegraph, atsaucoties uz konsultāciju kompānijas WEALTH-X aprēķiniem. Dati par britu ministru labklājību balstīti publiski pieejamajā informācijā par politiķu algām, kā arī viņiem piederošajiem īpašumiem un uzņēmumu akcijām.

Valsts premjerministrs Deivids Kemerons ieņem tikai septīto vietu bagātāko Lielbritānijas ministru sarakstā. Viņam piederošos aktīvus kompānijas analītiķi novērtējuši 3,8 miljonu sterliņu mārciņu apmērā. Eksperti gan atzīmē, ka D. Kemerona un viņa dzīvesbiedres kopējais finanšu stāvoklis drīzumā var pārsniegt 25 miljonus mārciņu, pateicoties prognozējamam mantojumam. Vienlaikus D. Kemerona preses sekretārs noliedzis ziņas par gaidāmo mantojumu un nodēvējis premjera labklājību par pārspīlētu, norādot, ka ģimenes īpašumā ir tikai divas mājas.

Par pašu bagātāko ministru britu valdībā kompānija nodēvējusi Parlamenta Augšpalātas priekšsēdētāju lordu Stratklaidu (The Lord Strathclyde – Lielbritānijā šo amatu pielīdzina ministram). Viņa īpašumu kopvērtība sasniedz 9,5 miljonus mārciņu. Lorda Stratklaida labklājības pamatā ir saņemtais mantojums un daļas politiķa ģimenei piederošā kompānijai, kas darbojas nekustamo īpašumu jomā.

Otrajā vietā sarakstā atrodas Aizsardzības ministrijas vadītājs Filips Hemonds (Philip Hammond) ar 8,2 miljoniem mārciņu, bet trešo vietu dala kultūras, masu informācijas līdzekļu un sporta ministrs Džeremijs Hants (Jeremy Hunt) ar Ārlietu ministrijas vadītāju Viljamu Heigu – viņu abu īpašumi tiek lēsti 4,8 miljonu mārciņu apmēra.

Deivida Kemerona vietnieks, britu liberāldemokrātu līderis Niks Klegs (2 miljoni mārciņu), kā arī leiboristu līderis Eds Milibends un viņa brālis Deivids (abiem pa 1,9 miljoniem mārciņu) pirmajā desmitniekā nav iekļuvuši.

Raksta nobeigumā The Telegraph citē leiboristu politiķa Gareta Tomasa (Gareth Thomas) vārdus, ka tagad viņš nav pārsteigts par to, ka D. Kemerons ir tik tālu no tautas, un ka valdības ministri vēlas panākt nodokļu pazemināšanu miljonāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits