Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Afgāņu pastrādāta slepkavība Grieķijā izraisa pret imigrantiem vērstus protestus

Grieķijas policija Patrā otrdien bija spiesta pielietot asaru gāzi, lai izklīdinātu pūli, kas gatavojās uzbrukt imigrantiem, ziņo aģentūra ANA.

Nekārtības izraisījusi kāda grieķa noduršana. 30 gadus vecais vīrietis sestdien tika sadurts pie savas mājas pēc konflikta ar trim svešiniekiem, kas, domājams, bija Afganistānas pilsoņi. Saistībā ar šo noziegumu aizturēts kāds 17 gadus vecs afgānis.

Pūlis, kura vidū esot bijuši arī neonacistiskās partijas Zelta saullēkts aktīvisti, salasījās pie kādas pamestas fabrikas ēkas, kur patvērumu atraduši bez pajumtes esošie imigranti. Pūlis uzbruka arī policistiem, apmētājot tos ar akmeņiem. Nekārtību dalībnieki ķērās arī pie atkritumu urnu dedzināšanas. Ostas pilsētā Patrā pulcējas tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuri cer nokļūt uz kāda no prāmjiem, kas dodas uz Itāliju.

Pēdējo mēnešu laikā spriedze, kuru izraisījis lielais imigrantu pieplūdums valstī un tam sekojošais noziedzības līmeņa kāpums, īpaši saasinājusies. 6.maijā notikušajās parlamenta vēlēšanās Zelta saullēkts saņēma 440 000 balsu un pirmo reizi iekļuva parlamentā. Neonacistiskā partija apņēmusies attīrīt Grieķiju no nelegālajiem imigrantiem.

Viens no jaunievēlētajiem parlamenta deputātiem, kas pārstāv Zelta saullēktu, otrdien pēc intervijas pie Patras televīzijas studijas tika pakļauts uzbrukumam. Uzbrukumā cietis arī kāds televīzijas žurnālists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits