Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aptauja: Vairums vāciešu par galveno problēmu uzskata imigrāciju

Vairāk nekā puse vāciešu ir nobažījušies par valsts spēju tikt galā ar imigrāciju, lai gan šis satraukums kopš pagājušā gada ir mazinājies, liecina piektdien publiskotie aptaujas rezultāti. Saskaņā ar aptauju, kuru veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums GfK Verein, 56% vāciešu ir nobažījušies par imigrāciju un par imigrantu integrāciju, kamēr pērn par to bija satraukti 83% aptaujāto.

Arī austrieši, zviedri, šveicieši un amerikāņi imigrāciju un integrāciju uzskata par vislielāko problēmu, kas tos sagaida 2017.gadā.

Kopumā pētījuma Valstu problēmas 2017.gadā ietvaros intervēti 27 500 respondentu 24 dažādās valstīs.

"Kopš bēgļiem slēgts Balkānu ceļš un kopš Eiropas Savienības un Turcijas vienošanās, kas stājās spēkā 2016.gada martā, Vācijā ieceļojošo bēgļu skaits ievērojami krities," norāda GfK Verein vadītājs Raimunds Vildners.

"Taču, lai gan šīs lietas nobremzējušas turpmāko imigrāciju, daudzi vācieši joprojām ir nobažījušies par uzdevumiem, kas saistīti ar imigrantu integrāciju," piebilst Vildners.

Otrs jautājums, kas visvairāk satrauc vāciešus, ir nabadzība, kas kļuvusi aktuālāka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem.

Aptuveni 17% aptaujāto Vācijā atzinuši, ka viņus satrauc nabadzība. Tas ir par desmit procentpunktiem vairāk nekā pērn. Respondenti īpaši norūpējušies par nabadzību pensionāru vidū.

Pieaudzis satraukums arī par noziedzību, par kuru nobažījušies 16% vāciešu.

Starp desmit jautājumiem, kurus vācieši uzskata par vissatraucošākajiem, ir arī terorisms, kas konstatēts pirmo reizi, kopš uzņēmums uzsācis šo aptauju. Terorismu kā satraucošu problēmu minējuši deviņi procenti respondentu.

Dažās no valstīm, kurās veikts pētījums, respondenti kā lielāko problēmu nosaukuši bezdarbu. Bezdarbu par galveno problēmu uzskata franči, indieši un itāļi.

Pirms desmit gadiem arī vācieši to uzskatīja par galveno problēmu, taču šogad bezdarbu kā satraucošāko jautājumu minējuši tikai 16% aptaujāto.

 

Top komentāri

prieks par Merkeli
p
Cik skaistas"vācietes"! Šitās ir īstas strādātājas.
Trollis JT
T
Aptaukojušās vistas nedēj vairs olas... tā ir daudz lielāka problēma, nekā apkārtnē uzradušies tītari.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits