Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Atļauja ieceļot Lielbritānijā maksās 10 mārciņas

Jau no nākamā gada Eiropas Savienības valstu pilsoņiem, lai iebrauktu Apvienotajā Karalistē, būs jāmaksā 10 sterliņu mārciņu ( 11,84 eiro) par elektronisko ieceļošanas atļauju, vēsta CNN.

Jau no nākamā gada Eiropas Savienības valstu pilsoņiem, lai iebrauktu Apvienotajā Karalistē, būs jāmaksā 10 sterliņu mārciņu ( 11,84 eiro) par elektronisko ieceļošanas atļauju, vēsta CNN. 

Apvienotās Karalistes iekšlietu ministre Iveta Kūpere šonedēļ paziņoja, ka šis maksājums attieksies uz visiem iebraucējiem karalistē, ieskaitot zīdaiņus un bērnus, kuriem nav iebraukšanas vīzas vai atļaujas dzīvot, strādāt vai studēt Lielbritānijā.

Pašlaik šāda Apvienotās Karalistes elektroniskā ieceļošanas atļauja (ETA) pirms iebraukšanas jāiegūst Bahreinas, Kuveitas, Omānas, Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu pilsoņiem.

Plānots, ka no novembra šī prasība tiks attiecināta uz lielāko daļu pasaules valstu, ieskaitot Amerikas Savienotās Valstis, pilsoņiem. Eiropiešiem ETA būs jāiegūst, sākot no nākamā gada pavasara. ETA iegūšanas prasība neattieksies uz Īrijas pilsoņiem.

"Kad ETA sistēma pilnībā tiks realizēta, mēs pirmo reizi iegūsim pilnīgu informāciju par tiem, kuri ieceļo Apvienotajā Karalistē," paziņoja I. Kūpere.

CNN atgādina, ka ASV ieviesa elektronisko ieceļošanas atļauju (ESTA) tiem, kuri ieceļo bez vīzas, jau 2009. gadā. Tā maksā 21 ASV dolāru un ir derīga divus gadus. Savukārt ES līdz nākamajam gadam atlikusi elektronisko ieceļošanas atļauju (ETIAS) ieviešanu. Šīs atļaujas maksās septiņus eiro un būs derīgas trīs gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits