Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Barrozo: ES steidzami jāvienojas par Grieķiju

Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozo brīdinājis, ka ES līderiem samitā ceturtdien jāatrod pārliecinošs risinājums Grieķijas parādu krīzei, citādi draud nopietnas sekas globālajai ekonomikai, ziņo Reuters.

Viņš izteicies, ka risinājuma elementu vidū jāiekļauj pasākumi, kas nodrošinātu Grieķijas sabiedriskā finansējuma ilgtspēju, jāparedz privātā sektora piedalīšanās Grieķijas finansēšanai paredzētajos fondos, elastīgāk jāizmanto Eiropas stabilizācijas mehānisma nauda, jāuzlabo reģiona banku sistēmas darbība un likviditāte.

Visticamāk, Ž. M. Barrozo skarbie izteikumi preses konferencē, ka «līderiem ir pienācis laiks teikt, ko viņi var izdarīt un ko viņi grib izdarīt, nevis ko viņi negrib izdarīt un nedarīs», bija adresēti Vācijas kanclerei Angelai Merkelei. Viņa dienu iepriekš brīdināja, lai neviens negaida no samita iespaidīgi spožu acumirklīgu risinājumu grieķu krīzei.

Tiek prognozēts, ka viens no samitā apspriestajiem priekšlikumiem naudas iegūšanai, lai palīdzētu Grieķijai, būs banku nodokļa ieviešana ES, taču to ļoti kritizē banku pārstāvji, kuri saka, ka šāds nodoklis netaisnīgi sodītu arī bankas, kas nekādi nav saistītas ar Grieķijas parādu.

Citi priekšlikumi, kas saistīti ar privāto banku iesaistīšanos, ir atmaksas termiņu sasniegušo Grieķijas parādzīmju pārfinansēšana un termiņu pagarināšana.

Vācija paziņojusi, ka neatbalsta Francijas priekšlikumu par eirozonas kopīgo parādzīmju izdošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits