Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādei būs pieejami ES fondi 15 miljonu eiro apmērā

Lai attīstītu bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi, no Kohēzijas fonda (KF) Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) izsludinātajā projektu atlasē investīcijām pieejami gandrīz 15 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja CFLA.

Eiropas Savienības (ES) fondu programma atbalstīs bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi ar aerobo vai anaerobo pārstrādes metodi, katram no veidiem paredzot noteiktu pieejamā finansējuma daļu. Anaeorobajai atkritumu pārstrādei, kas noris slēgtos reaktoros bezskābekļa vidē un ļauj iegūt biogāzi, būs pieejami 14,52 miljoni eiro no KF. Aerobajai pārstrādei jeb kompostēšanai paredzēti 0,45 miljoni eiro KF finansējuma.

Ar KF līdzfinansējumu projektu īstenotāji - pašvaldības vai pašvaldības iestādes, kas plāno veidot bioloģiski noārdāmo atkritumu kompostēšanas laukumus, kā arī kapitālsabiedrības, tai skaitā sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzēji - varēs veikt būvdarbus un ieguldījumus iekārtās un traktortehnikā.

Maksimālais vienam projektam pieejamais KF finansējums aerobās pārstrādes iekārtām ir 125 000 eiro, anaerobās pārstrādes iekārtām - seši miljoni eiro. KF finansējuma apmērs nepārsniedz 85% no projektam pieejamā kopējā attiecināmā finansējuma, ja projekta iesniedzējs ir sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs, vai 35% - ja projekta iesniedzējs ir pašvaldība, pašvaldības iestāde vai kapitālsabiedrība, kas nav sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs.

Projektu iesniegumus CFLA pieņem no 19.jūnija līdz 20.jūlijam. Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapas un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā Izsludinātās atlases

Nosacījumus projektu īstenošanai ir izstrādājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, sagatavojot ES fondu programmu - specifiskā atbalsta mērķi "Veicināt dažāda veida atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju" un tā pasākumu Atkritumu pārstrādes veicināšana.

Top komentāri

Kuzja Ņilovičs
K
Arī pārtika ir bioloģiski noārdāma, pat Ušakova nanoūdens. Nez vai ar to pietiks, lai līdzekļi būtu pieejami.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits